Biefstuk met suiker en whiskey

Biefstuk met suiker en whiskey

Biefstuk met suiker en whiskey smaakt precies zoals het klinkt, zoet. De hoeveelheid beschreven is voor ongeveer 3 tot 4 personen.

We hebben hier bij de BBQ-helden discussies of je dit, marineren, wel met een goeie biefstuk moet doen. Maar dit recept willen we je niet onthouden.

De soort whiskey maakt niet uit, iers, schots of zelfs bourbon. Pak niet de duurste fles bij de slijter, die is lekker voor in de cola. Serveer met uien en een zelfgemaakte ketchup.

Wij hebben nog veel meer informatie over wat een steak is of hoe je een steak moet barbecueën.

Ingrediënten

  • 600 tot 800 gram biefstuk, zo′n 2,5 cm dik.
  • 50 gram bruine suiker, mag ook witte zijn
  • 1 flinke scheut, of slok, whiskey
  • 1 rode peper, fijn gesneden. Snij de witte zaadlijsten mee als je van pittig houdt
  • Zout

Bereiding

  1. Doe de biefstuk, bruine suiker, whiskey en pepertjes in een kom. Wrijf alles goed in de biefstuk.
  2. Doe alles in een plastic zak met het laatste beetje uit de kom erbij en gooi dit in de koelkast voor ongeveer 1-3 uur.
  3. Zorg voor 2 zones op de barbecue met een keteltemperatuur van ongeveer 200°C.
  4. Maak het rooster goed schoon voordat de steak op het rooster gaat.
  5. Heb je een dikke steak, 2 cm of dikker, warm hem dan eerst een half uurtje indirect op. Is de steak dunner dan mag hij direct boven de hitte.
  6. Gril de steak naar een kerntemperatuur van 55°C
  7. Leg de biefstuk op een snijplank en laat deze zo’n 10 minuten rusten. Snij hem vervolgens in reepjes.

Gearchiveerd onder:

,

Sommige links in dit bericht zijn affiliate links. Als je erop klikt om een ​​aankoop te doen, verdienen wij een commissie zonder extra kosten voor jou.

Like, deel of laat een reactie achter

BBQ-heldenDeze BBQ-Helden zijn Harco en Erik. En wij gaan jou helpen om jouw barbecue tot een smakelijk en compleet feestje te maken.

Meer over de BBQ-Helden.

Vuur en Rook