Homemade_buffalo_wings1

Buffalo Hot Wings voor de Barbecue

Heel officieel moet je voor Buffalo Hot Wings alleen het platte middelste gedeelte (kipkluifje) en het dikste gedeelte (TV-stick) hebben. Dus de kippenvleugel wordt op de gewrichten in 3 stukken gesneden, waarbij het uiteinde niet gebruikt wordt.

En ook heel officieel, is dit geen BBQ recept, maar wat zou dat? Bovendien kan je er op wachten dat die kleine stukjes telkens door je rooster op de hete kolen vallen. En dat wil je niet!. Dus voor de BBQ gebruiken wij de hele vleugel en laten deze heel.

En omdat het hier om vlees met bot gaat, geven we de voorkeur aan voorgaren.

Ingrediënten

  • 24 grote kippenvleugels.
  • 12  eetlepels Louisiana Hot Sauce
  • 125 gram margarine in blokjes
  • 2  eetlepels witte wijn azijn
  • ½ theelepel cayenne peper
  • ½ theelepel Worcestershire sauce
  • 4 theelepels Tabasco saus
  • Zout
  • Zwarte peper

Bereiding

  1. Doe de Louisiana Hot Sauce, de azijn, cayenne peper, Worcestershire sauce, en Tabasco saus in een pan en laat dit zachtjes warm worden.
  2. Voeg de blokjes margarine toe en laat deze smelten. Breng op smaak met peper en zout
  3. Bereid een barbecue voor met 2 zones. 1 gedeelte met flink hete kolen 1 gedeelte zonder maar met een aluminium bakje met water.
  4. Vul een alumiumbakje met de hier boven gemaakte hot sauce en zet deze op de barbecue zodat deze op kan warmen
  5. Leg de kip op de barbecue waar geen kooltjes liggen en sluit het deksel.
  6. Keer je ze na een kwartier om en laat ze dan nog 8 minuten liggen
  7. Nu doop je de kip in de hot sauce en mag je ze even snel om en om boven de hete kooltjes leggen.

Kip koop je bij Beef en steak

Voor meer recepten en barbecuetips kijk op BBQ-helden.nl

vertel hieronder wat je van dit recept vindt en wat je ervan gebakken hebt.

Wil je het hier niet kwijt vertel het dan via “Aanraden” of “Deel” op je eigen Facebookpagina.