gepofte-aardappel

Gepofte aardappel

Dit recept voor gepofte aardappel is de basis voor vele variaties en is een lekkere aanvulling bij al het vlees.

Ingrediënten

  • Een bloemige aardappel (Bintje, Bildstar en Doré zijn wel de bekendste rassen) met een gewicht van 150 tot 200 gram per stuk
  • Aluminiumfolie

Bereiding

  1. Boen de aardappel schoon onder stromend water
  2. Snij de aardappel nog niet in
  3. BBQ-helden geeft er niet de voorkeur aan, maar je zou de pieper(s) 10 minuten kunnen voorkoken. Als je haast hebt of ongeduldige gasten zou je eigenlijk al niet moeten gaan barbecueën.
  4. Verpak de aardappels, al dan niet voorgekookt, in aluminiumfolie
  5. Leg de ingepakte aardappel(s) op het indirecte gedeelte van je barbecue of helemaal aan de zijkant als je dit niet hebt. In ieder geval niet boven het heetste gedeelte
  6. Pof de de aardappel(s) voor 15 tot 20 minuten (rauw) of 10 minuten (voorgekookt) met de deksel op de barbecue. Zonder deksel zal het wat langer duren en zal je een paar keer moeten draaien
  7. Haal de aardappelen van de barbecue, vouw de alumiumfolie zover terug dat je de aardappel diep in kan snijden en een beetje open vouwen.
  8. Vul de opengevouwen aardappel met een van de onderstaande variaties en vouw de alufolie weer losjes terug voor een minuut of 5. Niet terugleggen op de barbecue

Wij zouden het waarderen als je je vlees koopt bij onze partner

Vullingen

  • Zure room met gesneden bieslook en versgemalen zwarte peper en zeezout
  • Kruidenboter, (zelf kruidenboter maken)
  • Heel gemakkelijk: Kruiden roomkaas uit de supermarkt
  • Roomboter en een uitgeperste teen knoflook, zwarte peper
  • Wat goudbruin gebakken uienringen, uitgebakken spekjes + wat vet en een rauwe eidooier en versgemalen zwarte peper (misschien niet zo’n goed idee voor je oma, die kan waarschijnlijk niet zo goed tegen salmonella)
  • Tzatziki, (zelf tzatziki maken)
  • Crème fraîche
  • Guacamole, (zelf guacamole maken)

Voor meer recepten en barbecuetips kijk op BBQ-helden.nl

vertel hieronder wat je van dit recept vindt en wat je ervan gebakken hebt.

Wil je het hier niet kwijt vertel het dan via “Aanraden” of “Verzenden” op je eigen Facebookpagina.