Kippedijen met harissa

Kippedijen met harissa

Kippedijen met harissa laat de moorse invloeden op de Spaanse keuken zien door de harissa. En kippendij vinden wij het lekkerste stukje vlees van de kip, maar het wordt zwaar ondergewaardeerd, maar is hierdoor ook niet het duurste stukje kip. Niet verder vertellen!

Wil je een tapas bbq avond organiseren vergeet dan deze kippedijen niet.

Ingrediënten

  • 4 kippendijen, met vel en been
  • 1 eetlepel harissa
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 2 uitgeperste teentjes knoflook
  • Geraspte zest en sap van 1 limoen. Zest is de rasp van de schil van de limoen. Rasp alleen het groene gedeelte, het witte is bitter.
  • Vers gemalen zwarte peper en zeezout naar smaak

Bereiding

  1. Meng alle ingrediënten, behalve de kip natuurlijk, tot een marinade
  2. Gooi de kippendijen in een plastic zak samen met de marinade en laat dit zeker een uur intrekken in de koelkast
  3. Bereid een barbecue voor met 2 zones. 1 kant met gloeiend hete kooltjes en 1 kan zonder. Aan deze kant plaats je een aluminium bakje met een beetje water.
  4. Haal de kip uit de koelkast en verwijder de overtollige marinade van de kip en dep de kip droog met wat keukenpapier
  5. Leg de kippendijen boven het bakje water en sluit het deksel
  6. Na 15 minuten draai je ze om
  7. Na weer 15 minuten mogen ze even gauw om en om boven de hete kooltjes. Pas op dat ze niet verbranden

Gearchiveerd onder:

, ,

Sommige links in dit bericht zijn affiliate links. Als je erop klikt om een ​​aankoop te doen, verdienen wij een commissie zonder extra kosten voor jou.

Like, deel of laat een reactie achter

BBQ-heldenDeze BBQ-Helden zijn Harco en Erik. En wij gaan jou helpen om jouw barbecue tot een smakelijk en compleet feestje te maken.

Meer over de BBQ-Helden.

Vuur en Rook