Polo Cinquecento

Polo Cinquecento

Op FaceBook behaalden wij de 500 Likes mijlpaal, reden om een nieuw recept te maken: Polo Cinquecento. Een hele kip die pittig gekruid wordt en een rooksmaak meekrijgt. Wij hebben hem in een smoker gemaakt, maar natuurlijk kan dat ook in een Weber of een kamado barbecue. Zolang je de kip maar indirect barbecuet.

inhoud-voor-de-Polo-CinquecentoOm de Polo Cinquecento op smaak te brengen gebruiken wij verse ingrediënten. Geen potjes of blikjes maar gezellig naar de groenteboer.

kip-gevuld-met-ui-knoflook-en-kruidenHet verbaast ons elke keer hoeveel je in zo’n kip stopt.

gehakte-pepers-en-de-restHak alles voor de marinade zo fijn mogelijk en meng dit met de citroensap en de olijfolie.

marinade-onder-de-huid-van-de-kipProbeer zo ver mogelijk de marinade onder de huid te krijgen. Soms helpt het om dit met een lepel er in te schuiven en dan de lepel om te draaien als je hem er uit trekt.

maken-van-foliebol-met-rookhout
foliebol-met-rookhout
 

Zo maak je van elke barbecue een smoker. Een simpel bolletje aluminiumfolie met wat rookhout.

rauwe-kip-op-de-smokerWij hebben deze bereid op een smoker maar dit gaat net zo makkelijk op elke andere barbecue. Zolang je de kip maar indirect kan verwarmen.

kip-gaarNa een uurtje of 2-3 is dit het resultaat.

Ingrediënten

  • 1 hele kip, ± 1½ kg
  • 2 uien in kwarten gesneden
  • 5 teentjes knoflook
  • 2 takjes rozemarijn
  • 3 takjes tijm

Voor de marinade

  • Sap van een halve citroen
  • 4 eetlepels olijfolie
  • 4 spaanse pepers
  • 3 teentjes knoflook
  • 10 blaadjes verse salie
  • 1 takje verse oregano
  • Peper en zout uit de molen

Bereiding

  1. Hak de knoflook, spaanse pepers, oregano en salie fijn
  2. Voeg het citroensap bij de olie, sla dit goed door elkaar met een garde en voeg de fijngehakte kruiden toe
  3. Breng verder op smaak met versgemalen peper en zout
  4. Kneus de teentjes knoflook voor de vulling met de vlakke hand op het aanrecht
  5. Vul de kip met de ui, gekneusde knoflook, takjes rozemarijn en tijm
  6. Breng wat marinade aan tussen de huid en de borstfilets
    Bind de kip dicht met slagerstouw en smeer de hele buitkant in met de rest van de marinade. Pak de kip stevig in met keukenfolie en laat ze zeker 4 uur marineren in de koelkast
  7. Bereid een barbecue, kamado of smoker voor. Zorg met een “gewone” gas of kolen barbecue voor een koele en hete zone voor indirect grillen.
  8. Haal de kip 1 uur van te voren weer uit de koeling
  9. Zorg dat de barbecue een temperatuur heeft van ongeveer 90 tot 100 graden. Heb je een ketelbarbecue zoals een Weber dan mag het iets hoger tot maximaal 150ºC. In de BarbeCook smoker kan je een schotel boven de kolen plaatsen en in de Black Bastard kan je een hitteschild plaatsen, zodat je maar met 1 zone hoeft te werken.
  10. Leg een vel aluminiumfolie op het aanrecht en leg hier een hand rookhout op. Vouw de aluminiumfolie als een bal dicht en prik er 15 tot 20 kleine gaatjes in.
    Leg de prop aluminiumfolie met rookhout op de briketten of houtskool en plaats de kip met de borst naar beneden op de grill in de smoker of barbecue
  11. Na ongeveer een uur mag je een nieuwe prop aluminiumfolie met rookhout op de briketten of houtskool leggen
  12. Controleer na 2 uur de kerntemperatuur. Het beste doe je dit in het dikste gedeelte van de poot, zonder het bot te raken. Je moet in de borst minimaal 70ºC meten. De poten en dijen mogen naar de 85ºC.
  13. Wanneer de kerntemperatuur bereikt is, haal deze dan van de barbecue en laat de kip dan nog 15 tot 20 minuten onder aluminium folie rusten

Gearchiveerd onder:

,

Sommige links in dit bericht zijn affiliate links. Als je erop klikt om een ​​aankoop te doen, verdienen wij een commissie zonder extra kosten voor jou.

Like, deel of laat een reactie achter

BBQ-heldenDeze BBQ-Helden zijn Harco en Erik. En wij gaan jou helpen om jouw barbecue tot een smakelijk en compleet feestje te maken.

Meer over de BBQ-Helden.

Vuur en Rook