Seekh kebab

Seekh kebab
foto: jungi

Lekkere kruidige worstjes van lamsgehakt op een spies. Als je geen Hindoestanen te eten krijgt, kan je ook rundergehakt gebruiken.

Ingrediënten

  • 750 gram lamsgehakt
  • 2 uien
  • 1 eetlepel bloem
  • 1 ½ eetlepel Garam Masala
  • 1 eetlepel gemalen korianderzaad (ketoembar)
  • 1 eetlepel gemalen komijnzaad (djintan)
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • Zout en versgemalen witte peper naar smaak
  • 1 Ei
  • 16 satéprikkers

Bereiding

  1. De uien zeer fijn versnipperen
  2. Het gehakt goed vermengen met de kruiden, bloem en het ei
  3. Op smaak maken met peper en zout
  4. Verdeel het mengsel in 16 gelijke porties en draai ieder portie to een ongeveer 10 cm lang worstje en steek er over de lengte een satéprikker in
  5. Gril rondom mooi bruin tot een kerntemperatuur van 70°C

Gearchiveerd onder:

, , , , ,

Sommige links in dit bericht zijn affiliate links. Als je erop klikt om een ​​aankoop te doen, verdienen wij een commissie zonder extra kosten voor jou.

Like, deel of laat een reactie achter

BBQ-heldenDeze BBQ-Helden zijn Harco en Erik. En wij gaan jou helpen om jouw barbecue tot een smakelijk en compleet feestje te maken.

Meer over de BBQ-Helden.

Vuur en Rook