Zoete kippenvleugels met pimentón

Zoete kippenvleugels met pimentón

Zoete kippenvleugels met pimentón zijn een heerlijk tapas gerecht. Je kan van dit recept 8 of 16 tapas maken.

Eigenlijk moet je de vleugels in de gewrichten doorsnijden en de vleugeltips weggooien, maar van ons mag je ze gewoon heel laten. Krijg je ook geen ruzie wie het stukje met 1 botje en het meeste vlees mag hebben.

Deze kippenvleugels bereid je indirect op de barbecue ivm de honing. Deze verbrand anders te snel.

Probeer aan gerookte paprikapoeder (pimentón) te komen, dit is typisch Spaans. Te koop bij spanjewinkel.nl.

Dit gaat natuurlijk ook prima op een gasbarbecue. Afgezien van de rooksmaak van de kooltjes kan je ook prima indirect grillen mits je een aantal branders uit kan zetten.

Ingrediënten

  • 8 kippenvleugels, of 2 flinke kippenbouten
  • 2 teentjes knoflook, uitgeperst
  • 3 eetlepels honing
  • geraspte zest van een citroenschil. Zest is het dunne gekleurde laagje van citrusvruchten wat een hele frisse smaak aan gerechten geeft. Rasp niet het witte deel mee, want dit smaakt bitter.
  • 1 theelepel paprikapoeder, maar liever pimentón dulce of picante
  • Versgemalen zwarte peper en zeezout naar smaak

Bereiding

  1. Snij de kippenvleugels al dan niet in 3 stukken. Wat je zelf wil.
  2. Meng de honing met de knoflook, zest, pimentón of paprikapoeder, peper en zout
  3. Marineer de kippenvleugels en laat dit in een plastic zak 3 uur in de koelkast liggen.
  4. bereid een barbecue voor met 2 zones, 1 zone met hete kolen en 1 zone zonder kolen maar met een aluminium bakje met water
  5. Leg de vleugels boven het gedeelte zonder kolen en sluit het deksel.
  6. Laat nu de vleugels 15 minuten liggen en draai om. Kippenbouten laat je 40 minuten liggen voordat je ze omdraait.
  7. Smeer na 7 minuten de vleugels of na 20 minuten de kippenbouten in met een beetje honing en leg ze kort om en om boven de hete kooltjes. Pas op dat ze niet verbranden.

Gearchiveerd onder:

, ,

Sommige links in dit bericht zijn affiliate links. Als je erop klikt om een ​​aankoop te doen, verdienen wij een commissie zonder extra kosten voor jou.

Like, deel of laat een reactie achter

BBQ-heldenDeze BBQ-Helden zijn Harco en Erik. En wij gaan jou helpen om jouw barbecue tot een smakelijk en compleet feestje te maken.

Meer over de BBQ-Helden.

Vuur en Rook