Vlees, kip en garnalen op een stokje. De 8 populairste recepten

Wij kunnen haast geen barbecuefeestje voorbij laten gaan zonder vlees of vis aan een stokje. Wij denken dat het in Nederland één van de grote barbecuefavorieten zijn.

Spiesjes zijn ook erg makkelijk want je hebt geen extra afwas aan het eind van de avond. Van sappige garnalen tot perfect gekruide kebabs, dit zijn onze populairste barbecuerecepten op een spies.

Chimichuri chicken

Chimichuri chicken is een heel fris gerecht waar je deze zomer nog heel veel van gaat genieten. Het is heel makkelijk te maken en de hele familie vind het lekker.
naar het recept.

Griekse kippedijen

De marinade voor deze Griekse kippedijen is zo simpel en lekker dat je hem vaker gaat gebruiken. Wij gebruiken maar 5 klassieke Griekse ingredienten. Moeilijker hoeft het niet te worden.
naar het recept

Sambal kip sate

Af en toe is een simpele saté wat je graag wilt eten maar dan lekker heet. Dan hebben we precies het recept voor jou. Deze Sambal kip saté is lekker pittig en doordat je kippedijen gebruikt ook lekker mals en sappig.
naar het recept

Varkens shish kebab

Soms heb je gewoon geen zin om lang achter de barbecue te staan. Zeker niet als het 35 graden is in de achtertuin. Dan maak je shish kebab. Shish kebab is simpelweg vlees aan een stokje. Rijg er wat groenten bij en je bent nog gezond bezig ook.
naar het recept

Spaanse lamskebab

Deze lamskebab is een favoriet in de Spaanse keuken en staat op de kaart in elk tapas restaurant. Dit simpele gerecht zie je vaak op kleine spiesjes. Wij maken hier liever wat steviger spiesen van.
naar het recept

Kip kebab

Deze frisse Marokkaanse kip kebab is makkelijk te maken en een gegarandeerde hit op elke barbecue. Dit recept is voor 3 tot 4 personen maar maak alvast maar 2 x zoveel want ze gaan hard.
naar het recept

Chili gamba’s

Deze Chili gamba’s op de barbecue zijn heel lekker en snel te maken. Deze gamba’s zijn lekker fris en zoet.
naar het recept

Lamsgehakt spiesjes

Deze lamsgehakt spiesjes zijn een goeie manier om tapas van een barbecue te krijgen. Bij een tapas restaurant krijg je ze vaak los als balletjes in de tomaten of paprikasaus. Maar losse gehaktballetjes schieten makkelijk tussen het rooster als je niet oppast, daarom de spiesen.
naar het recept

Sommige links in dit bericht zijn affiliate links. Als je erop klikt om een ​​aankoop te doen, verdienen wij een commissie zonder extra kosten voor jou.

Deel, like of reageer

BBQ-heldenDeze BBQ-Helden zijn Harco en Erik. En wij gaan jou helpen om jouw barbecue tot een smakelijk en compleet feestje te maken.

Meer over de BBQ-Helden.

Vuur en Rook