Barbecue ingrediënten

Deel:

Deze lijst met barbecue ingrediënten is om je op weg te helpen zodat je ook eens wat anders op de barbecue gooit dan de standaard smaken.

Hoe vaak is het niet dat je een recept leest, een vreemd ingredient tegenkomt, en dan stopt met lezen omdat je het ingredient niet kent, of niet zou weten waar je het koopt.

Adjuma pepers

Adjuma pepers zijn gele surinaamse chilli pepers en erg heet. Ze worden vaak verkocht als Madam Jeanette pepers en andersom maar Adjuma pepers zijn korter. Te koop bij de groenteboer en supermarkt
Hoe te gebruiken?
Adjuma pepers worden vooral gebruikt in marinades.
recepten met Adjuma pepers

Ahorn siroop

ahornsiroop is een zoete stroop gemaakt van het sap van de esdoorn. En is te koop bij de natuurvoedingswinkel maar tegenwoordig ook bij de supermarkt.
Hoe te gebruiken?
Ahorn siroop wordt gegeten bij toetjes of op de pannenkoek.
recepten met Ahorn siroop

All spice

All Spice is het gedroogde fruit van de Piment. En dat zijn weer de besjes van een Pimentboom. All Spice wordt als poeder veel gebruikt in de Jamaicaanse keuken en heft wel wat weg van nootmuskaat. All-spice is te koop in de grotere supermarkten.
Hoe te gebruiken?
All-spice wordt veel gebruikt in stoofpotten en in marinades.
recepten met All-spice

Djahé

Djahé is de Indonesische benaming voor gemalen gemberwortel. En die is weer gewoon te koop in de supermarkt of groenteboer.
Hoe te gebruiken?
Gebruikt in vooral indonesische barbecuerecepten.
recepten met djahe

Djintan

Djintan is de Indonesische benaming voor komijnzaad. Komijnzaad is gewoon te koop in de supermarkt.
Hoe te gebruiken?
Gebruikt in bijvoorbeeld tandoori barbecuerecepten.
recepten met djintan

Garam masala

Een kruidenmengsel uit India. Kruidig van smaak, niet heet. Voor het kruiden van vlees of gevogelte. Gewoon te koop in de supermarkt.
Hoe te gebruiken?
Gebruik in een marinade of strooi het na het bereiden rechtstreeks op het gerecht.
recepten met garam masala

Goulah Djawa

Goulah Djawa is palmsuiker. De smaak is licht zoutig en zoet met een alcoholisch smaakje. Te koop in elke toko.
Hoe te gebruiken?
Wordt gebruikt in indische zoete en hartige gerechten.
recepten met goulah djawa


Grate Goods compleet pakket

Grate Goods compleet pakket

Met het Grate Goods compleet pakket ben je klaar voor een heel seizoen echte barbecue


Harissa

Harissa is een Marokkaanse hete saus vergelijkbaar met sambal. Het spul smaakt geweldig bij lamskoteletjes, bij gegrilde vis, maar je kunt het ook verwerken in een marinade. te koop bij Turkse en Marokkaanse winkels.
recepten met harissa

Hoisin saus

Een Kantonees, dikke saus gemaakt van sojabonen, suiker, azijn, knoflook en chilipeper. Te koop in de toko, al heb ik het ook al zien staan bij de Albert Heijn.
Hoe te gebruiken?
Gebruik in een marinade of om het vlees mee te glaceren.
recepten met hoisin saus

Kerrie djawa

Kerrie Djawa is een milde Javaanse kerriemelange met o.a. koriander, komijn, gember, peper, kardamom en piment. In het kruidenrek bij de super.
Hoe te gebruiken?
In wat dikkere, gekneusde plakjes laten meestoven in curries of soepen en er voor het opdienen weer uitvissen. Of fijnmalen in boemboes en pasta.
recepten met kerrie djawa

Ketoembar

Ketoembar is de Indonesische benaming voor korianderzaad. De versie die we in recepten gebruiken is het geroosterde gemalen zaad. Te koop in de toko of supermarkt.
Hoe te gebruiken?
Wordt gebruikt in Aziatische barbecue recepten.
recepten met ketoembar

Laos

Laos is de wortelstok van de grote galangaplant. Je moet de wortel eerst schillen en dan raspen, of er schijfjes van snijden. Het smaakt namelijk heel kruidig en scherp. Laos is te koop in de toko.
Hoe te gebruiken?
Lekker bij de boontjes of in de zelfgemaakte satehsaus.
recepten met laos

Lombok

Lombok is de Indonesische benaming voor rode–, spaanse– of chilipepers. lombok is zeer pedis, dat is heet, voor de meeste mensen. Lombok Rawit zijn de kleinere uitvoering, deze zijn erg heet. Te koop bij de super of groenteboer.
Hoe te gebruiken?
Lombok wordt ook vaak gebruikt om er een sambal van te maken. Als er iets heet moet gebruik dan lombok.
recepten met lombok

Madam Jeanette

Madam Jeanette pepers zijn gele surinaamse chilli pepers en erg heet. Ze worden vaak verkocht als Adjuma pepers en andersom maar Madam Jeanette pepers zijn langer. Te koop bij de groenteboer en supermarkt
Hoe te gebruiken?
Madam jeanette pepers worden vooral gebruikt in marinades.
recepten met Madam Jeanette

Mirin

Mirin is een zoete, Japanse rijstwijn. Shin mirin is in de meeste aziatische supermarkten in Nederland wel te koop. De smaak is als witte balsamico azijn met veel suiker.
Hoe te gebruiken?
Mirin wordt vooral gebruikt in marinades.
recepten met mirin

Piment

Dit zijn de bessen van een Pimentboom en wordt gebruikt in de Jamaicaanse keuken en geeft een licht pittige smaak zonder dat je peper gebruikt. In het kruidenrek bij de super.
Hoe te gebruiken?
Gebruik in een saus of marinade.
recepten met piment

Pimentón

Pimentón is een essentieel ingredient in Spaanse recepten. Het verschil met gewone paprikapoeder is het feit dat het gerookt is. Er zijn verschillende smaken. Dulce – mild, agridulce – gemiddeld heet en picante – redelijk heet. Pimentón is niet overal te koop maar online is alles te koop. Probeer het eens bij spanjewinkel.nl
Hoe te gebruiken?
Pimentón wordt gebruikt in sausen marinades of wordt gestrooid over visgerechten.
recepten met pimentón

Ras-el-hanout

Ras El Hanout is een typisch marokkaanse kruidenmengeling en bestaat uit een hele berg ingrediënten. Welke en in welke hoeveelheid is een zorgvuldig bewaard geheim. Het wordt veel gebruikt in de Marokkaanse keuken en is te koop bij alle Marokkaanse of Noord Afrikaanse winkels en ook al bij de Albert Heijn XL.
Hoe te gebruiken?
Ras El Hanout wordt gebruikt bij gevogelte, vlees en wild.
recepten met ras-el-hanout

Santen

Het vruchtvlees van een kokosnoot geraspt en gemengd met warm water. Daarna wordt het mengsel in een doek uitgeknepen, het dikke, romige vocht noemt men kokosroom. Dit proces wordt herhaald en het vocht dat er nu uitkomt is minder dik en noemt men kokosmelk of santen. Santen is te koop in elke supermarkt in blik.
Hoe te gebruiken?
Santen kan je gebruiken om sausen romiger te maken of als basis voor satehsaus.
recepten met santen

Tamarinde

Grote peulen van de Tamarindus indica boom gevuld met smurrie waarin ook nog harde zaden zitten. Het is de smurrie die we gebruiken. Het sap gemaakt van de smurrie is kant-en-klaar als tamarindepasta te koop in potjes bij de toko.
Hoe te gebruiken?
Tamarinde smaakt zuur en wordt net als citroensap gebruikt als frisse smaak in marinades sausen.
recepten met tamarinde

Tandoori, of tandoori masala

Een saus uit India. Het is een mengeling van yoghurt, gember, knoflook, peper, komijn en Garam Masala en geeft een fruitige zoete smaak. Te koop in de supermarkt, maar ook prima zelf te maken.
Hoe te gebruiken?
Gebruikt als marinade voor pakistaanse of indiase gerechten.
recepten met tandoori

Trassi

Trassi is gemaakt van gemalen, kleine, rauwe garnaaltjes en zout en is leverbaar in drie varianten, als poeder-, als pasta- of in blokvorm. Te koop bij elke toko.
Hoe te gebruiken?
Wordt als smaakversterker gebruikt in de meeste Indische gerechten. Gebruik niet meer dan een half theelepeltje in je gerecht want het is erg sterk.
recepten met trassi

Vijfkruidenpoeder

Een kruidenmengsel uit de Chinese keuken dat de 5 basissmaken zoet, zout, bitter, zuur en scherp combineert. In de meeste gevallen een mengsel van steranijs, schezuan pepers, venkelzaad, kaneel en kruidnagel. Te vinden in de toko maar ook wel in de grotere supermarkten.
Hoe te gebruiken?
Gebruik in een marinade of wrijf er rechtstreeks het varkensvlees, kip of de eend mee in. Gebruik niet te veel, de smaken zijn best heftig.
recepten met vijfkruidenpoeder

Barbecue ingrediënten was last modified: december 17th, 2015 by Erik Smilda

Deel, like of reageer op Barbecue ingrediënten via Facebook

The Bastard


BBQ-helden nieuwsbrief


Meer BBQ artikelen



Recepten op niveau of hitte

Top
BBQ-helden.nl gebruikt cookies om bla bla. etc. etc. Toch meer weten (Ik snap het).