Barbecuetrends 2018

In samenwerking met Barbecueshop.nl
Deel:

Een nieuw jaar betekent weer nieuwe ontdekkingen, mogelijkheden en uitvindingen op barbecue gebied en dan hebben we het niet over de wegwerp barbecue maar over de echte barbecues. De barbecues waar je op honderden manieren eten op kan bereiden. Voor ons altijd een mooie gelegenheid om een blog te wijden aan de trends voor het nieuwe jaar.

365 dagen barbecueën

Het klinkt misschien overdreven maar het kan echt! Voor de echte fanatiekelingen kan barbecueën nu echt 365 dagen per jaar! De tijd van alleen barbecueën in de zomer is gelukkig voorbij. Dit komt namelijk door meerdere factoren, allereerst zijn er steeds meer diverse soorten maten en prijzen van buitenkeukens en terrasverwarmers die in de tuin geplaatst kunnen worden. Het is dus niet meer zo dat je duizenden euro’s moet betalen om een buitenkeuken te plaatsen of dat je persé een grote tuin moet hebben. Daarnaast worden de winters steeds zachter en is het daarom ook erg populair om een winterbarbecue te houden. Barbecues zijn ook steeds vaker bestand tegen barre temperaturen. De “Green Egg” is zo’n voorbeeld hiervan. Deze bestaat namelijk uit keramiek die tegen extreme hitte en kou kunnen en daarom ook perfect gebruikt kan worden voor zo’n winterbarbecue.

Uitgebreid barbecueën

Een andere trend is dat steeds meer mensen de tijd nemen voor een lekker stukje vlees. Vooral de slagers merken dat men echt de tijd neemt voor het barbecueën, de stukken vlees die op de barbecue gaan worden namelijk steeds groter. Het tijdperk van de speklap is inmiddels echt over. Gepofte aardappelen met gegrilde groente en een gevulde kip of een lamsbout wordt steeds normaler. Dit heeft natuurlijk ook te maken met de betere barbecues en de globalisering van de barbecue cultuur.

Gezond barbecueën

Naast dat mensen steeds meer grote stukken vlees barbecueën is een andere trend die inmiddels door begint te komen het tegenovergestelde namelijk het vleesloos barbecueën. Voor de vele barbecue fans is dit een eng idee, maar er is een groeiende groep barbecueërs die graag vlees uit hun dieet laten en nog steeds een liefde voor barbecueën hebben. Met de steeds betere alternatieven voor vlees is het ook echt geen straf om een keertje een stukje vlees over te slaan ;).

Low and slow cooking

Zoals hierboven al eerder werd gezegd gaan we steeds uitgebreider barbecueën maar we gaan ook steeds langer barbecueën. Ook wel bekend als het het low and slow cooking, wat overgewaaid is vanuit Amerika. Hierbij worden grote stukken vlees de hele dag rustig in de barbecue gegaard, en worden de smaken ook heerlijk behouden.

Samengevat zal de barbecue het hele jaar aanblijven wat naar onze mening totaal geen vervelende ontwikkeling is. Daarnaast is wat er op de barbecue bereid wordt steeds afwisselender en toegankelijker voor verschillende barbecue fans.

Barbecuetrends 2018 was last modified: april 4th, 2018 by Erik Smilda


Deel, like of reageer op Barbecuetrends 2018 via Facebook

The BastardMeer BBQ artikelen


Top