BBQ met Braai – Jan Braai

Vorig jaar hebben we het gehad over het boek Braai. En zoals het gaat met populaire boeken, er komt vanzelf een vervolg. Zo kregen we nu BBQ met Braai in handen. En dit boek gaat door waar het andere boek gestopt is.

BBQ met Braai is weer een boek vol met een honderdtal recepten die redelijk simpel te maken zijn en met simpele aanwijzingen hoe het recept eigen te maken. Dat vinden we meteen zo leuk aan deze boeken. De recepten zijn meer een leidraad hoe iets te maken en daarna krijg je alle ruimte.

Jan Braai heeft dit boek ook weer geschreven in zijn eigen ongedwongen stijl met de nodige humor. Dat leest lekker door. Je krijgt onderweg weer een paar extra tips die hij in het vorige boek gemist heeft en je krijgt weer een paar wijsheden aangeboden zoals “Het leven is te kort om aardappels te schillen”. Doe er mee wat je wilt.

Dit boek is in onze ogen ook meer een boek over buiten koken ipv barbecueën. Er staan veel meer recepten in die je kan maken in een enkel pannetje op simpel vuurtje. Een makkelijk recept voor bolognesesaus, glühwein of pannenkoeken zijn altijd handig om te hebben. Dit boek zouden we dus meenemen naar de camping.

Voor de enthousiasteling is er genoeg lekkers te vinden hoor. Gebraaide rundermergpijp, madrascurry en spanakopita (wij moesten ook 2 x lezen). Jan Braai heeft duidelijk gereisd in de tussentijd. Dit boek blijft niet alleen in Zuid-Afrika maar is geïnspireerd door de internationale keuken. En dan allemaal te maken op open vuur.

Het boek mixt klassieke barbecue met meer culinaire uitstapjes. Het boek gaat van krieltjes en hamburgers naar Aziatische varkensbuik en hertenbout in port. Tussendoor vind je viskoekjes, kipsosaties (geen zetfout) en aardappelsoep. Voor elk wat wils.

We hebben toch een minpuntje. Buiten het feit dat BBQ met braai weer een mooie hardcover uitgave is hebben ze gekozen voor een mindere kwaliteit papier voor het binnenwerk. De bladzijden trekken heel gauw krom en laten snel vouwen zien. Even meenemen voor de herdruk. Aanvulling: De uitgever heeft ons verzekerd dat dit in de herdruk opgelost wordt.

Sommige links in dit bericht zijn affiliate links. Als je erop klikt om een ​​aankoop te doen, verdienen wij een commissie zonder extra kosten voor jou.

Deel, like of reageer

BBQ-heldenDeze BBQ-Helden zijn Harco en Erik. En wij gaan jou helpen om jouw barbecue tot een smakelijk en compleet feestje te maken.

Meer over de BBQ-Helden.

Vuur en Rook