BBQ restaurant Black Smoke Antwerpen

black-smoke-restaurantWij kregen een uitnodiging van Jord Althuizen om te komen kijken en proeven in Antwerpen bij Black Smoke. Een nieuw restaurant dat is ontstaan door een samenwerking met Kasper Stuart en daarbij zijn ze niet over 1 nacht ijs gegaan.

Ze hebben met zijn tweeën inspiratie opgedaan tijdens een lange Amerikaanse roadtrip waar ze veel bbq restaurants hebben bezocht en het beste hebben meegenomen voor hun restaurant om er daarna een eigen draai aan te geven. En dat is gelukt. Black Smoke is niet zomaar een barbecuerestaurant.

Het restaurant is goed bereikbaar en een paar minuten van de rondweg verwijdert. In een hoek waar nog veel meer goeds en lekkers te vinden is. Een geweldige slager en kaasboer en een paar leuke kroegjes. In een hoek onderaan een toren zit een zwarte deur.

black-smoke-ingang

Hier gaat een smalle trap rond naar boven met in het midden een lift. Op de eerste verdieping zit een mooie bar en op de derde verdieping is het restaurant. Met de spannendste entree die je kunt verzinnen. Een lange betegelde gang met aan het eind een fel rood neon varken. Dat belooft wat.

black-smoke-gang-naar-restaurant

Aan het eind van de gang stap je naar binnen en wordt de sfeer heel anders. Je loopt tegen de keuken aan met een lange chef’s table en een wand rookhout.

black-smoke-keuken black-smoke-wandje-rookhout

Het restaurant is ruim opgezet en laat nog een hoop zien van wat het ooit was. De opslagruimtes van de Koninck brouwerij. Je ziet nog waar de muren zijn weg gesloopt en her en der zitten nog deuren in de zwarte muren. Lekker grof en ruig maar niet ongezellig. Vooral de verlichting vonden we erg goed gedaan. “gewoon” TL verlichting maar in industriële armaturen.

black-smoke-restaurant-2

Met een bolleke Koninck bestudeerden we de menukaart en maakten we een keuze. Wij gingen voor de smoked BLT, een mooi langzaam gegaard stuk buikspek, pulled beef tortilla en de brisket.

black-smoke-smoked-blt black-smoke-pulled-beef-tortilla black-smoke-brisket

Alles was echt goed. Als toetje namen we de heart stopper. Een combinatie van zoet en spek die zijn naam eer aandoet. De uitgebreide kaart heeft verder alle barbecueklassiekers die je verwacht zoals spareribs, picanha en côte de boeuf maar ook octopus en verschillende vegetarische gerechten. Ook als je niet van barbecue houd heb je genoeg te kiezen.

In tegenstelling tot een traditioneel bbq restaurant neem je hier een voor- en hoofdgerecht met daarbij een paar side dishes. Het is allemaal niet zo zwaar als authentieke barbecue en alles op maat en heerlijk op smaak.

Ook de drankkaart is indrukwekkend. Natuurlijk vind je een ruim assortiment bieren, waarvan een stuk of 10 vers getapt worden, maar ook heerlijke cocktails en wijnen. En wil je na het eten niet aan een tafel blijven hangen dan zak je 2 verdiepingen en bezoek je de bar waar je nog een paar uur verder kan gaan.

black-smoke-bar

In maart gaat op de zesde verdieping nog een groot dakterras open met uitzicht over Antwerpen. Dan moeten we maar eens teruggaan. Black Smoke is zeker een aanrader en een aanwinst op de lange lijst “echte” bbq restaurants die Nederland en België rijk is.

www.blacksmoke.be

 

Sommige links in dit bericht zijn affiliate links. Als je erop klikt om een ​​aankoop te doen, verdienen wij een commissie zonder extra kosten voor jou.

Deel, like of reageer

BBQ-heldenDeze BBQ-Helden zijn Harco en Erik. En wij gaan jou helpen om jouw barbecue tot een smakelijk en compleet feestje te maken.

Meer over de BBQ-Helden.

Vuur en Rook