BBQ lijn van Santa Maria

santa-maria-world-hamburgers

We kregen een email van SantaMaria dat zij een nieuwe lijn produkten op de markt gaan brengen en of wij dit wilden testen. Nou, voor het testen van nieuwe produkten zijn wij altijd te porren. SantaMaria kun je kennen van de TexMex-produkten en nu komen ze met BBQ-sauzen, -rubs, -marinades en oliën.

Waar we gelijk enthousiast van werden, is de grootte van de verpakking. De marinade en de rub zitten verpakt in eenmaal-gebruik hoeveelheden. Erg handig, maar heb je er inderdaad genoeg aan?
We kunnen hier niet de hele lijn bespreken, dus we hebben een selectie gemaakt.

Santa-Maria-Grilolie-en-marinade

Met de Smokey Honey marinade hebben we een heerlijke lamsbout van 700 gram ingesmeerd en we hadden inderdaad genoeg aan de hoeveelheid marinade. De naam doet zijn eer aan, want wanneer je het zakje marinade opent, komt de rook je tegemoet. Zet de gemarineerde bout even twee uurtjes terug de koelkast in.

lamsbout-in-Santa-Maria-grilolie-2

We hebben wel wat extra rookhout toegevoegd en nadat de lamsbout indirect een kerntemperatuur van 55 graden had bereikt, hebben we een klein laagje Garlic Grilloil op de lamsbout gesmeerd. Niet te dik, want de olie ruikt stevig naar de knoflook en is een beetje pittig.

Met de ingesmeerde kant leg je de bout op de hete kolen. Ook even de andere kant insmeren, natuurlijk, en omdraaien maar. Niet te lang boven de hete kolen, gewoon even afgrillen. Dan kan de bout van de bbq in de alufolie en laat ‘m ongeveer 10 minuten rusten. Over smaak valt niet te twisten, maar dit was een hele goede combi.

lamsbout-in-Santa-Maria-grilolie

In de BBQ lijn van Santa Maria zijn onder andere de volgende produkten te verkrijgen:

  • Rubs, in de smaken Classic American, Beercan Chicken, For Ribs en Allround
  • Marinade: For Chicken, Smokey Honey, Garlic en Allround
  • BBQ Sauce: Roasted Garlic, Original en Kentucky Whiskey
  • Grilloil: Honey Flavour en Garlic.

Wij denken dat deze lijn van SantaMaria een leuke aanvulling is op het BBQ assortiment. En zeker voor de beginnende of de barbecueër die niet zo heel vaak de barbecue aan heeft is de grootte van verpakking van de Rub en de Marinade een uitkomst.

Alle produkten zijn voorlopig te bestellen via Beef & Steak

 

Sommige links in dit bericht zijn affiliate links. Als je erop klikt om een ​​aankoop te doen, verdienen wij een commissie zonder extra kosten voor jou.

Deel, like of reageer

BBQ-heldenDeze BBQ-Helden zijn Harco en Erik. En wij gaan ervoor zorgen dat jij met meer zelfvertrouwen achter de barbecue staat.

Meer over ons

Vuur en Rook