De beste nieuwe barbecue boeken van 2020

Natuurlijk raden we aan om de barbecue het hele jaar door binnen handbereik te hebben. Over het algemeen is het barbecueseizoen in Nederland kort en hevig. Met de eerste zonnestralen in mei tot de laatste nazomer avonden in september kan je het seizoen aardig rekken. Maar de meeste barbecues staan van juni tot en met augustus in de achtertuin.

Maar dit jaar is het anders. Door een vervelend virus is barbecueënd Nederland aan huis gekluisterd en is men lekker aan het kokkerellen geslagen. Dan kan je misschien wel wat inspiratie gebruiken. Wij hebben volgens ons de voorlopig 6 leukste barbecueboeken op een rijtje gezet.

Het Complete BBQ Boek

Julius Jaspers

Heb je alle boeken al van Julius Jaspers dan kan je dit boek overslaan. Je gaat namelijk niets nieuws vinden. Maar heb je de reeks nog niet compleet dan begin je hier. Alle hoofdstukken zijn netjes verdeeld per vleessoort en daarbij krijg je nog de hoofdstukken groenten en desserts. De recepten zijn allemaal makkelijk te maken zonder dat je op zoek hoeft naar lastige ingredienten.

Naast de enorme hoeveelheid recepten krijg je ook nog een heleboel tips and tricks. Dit is volgens ons een goed boek voor de beginnende barbecueër.

Te koop op Bol.com

Over inpakken

Meneer Wateetons & René Zanderink

Heb je alle soorten barbecues al gebruikt en raak je een beetje verveeld dan is dit een geweldig boek. Heb je daarnaast nog een stukje in de tuin waar je een gat zou mogen graven dan wordt het helemaal feest. Meneer Wateetons heeft meer gave boeken geschreven over het maken van worst, fermenteren en zelfs het maken van drank. Maar dit is het boek waar de ervaren barbecueër op zat te wachten.

Dit boek gaat je leren hoe je zout, hout, bladeren en dus zelfs een gat in de grond kunt gebruiken om je eten te garen. Avontuurlijker gaat het niet worden.

Te koop op Bol.com

BBQ Magic

Roel Westra (Pitmaster X)

Pitmaster X is al jaren bekend via zijn enorm populaire YouTube kanaal. Daar laat hij meerdere keren per week zien dat hij geweldig kan barbecueën. Wij betrappen ons er regelmatig op dat we alleen maar aan het kijken zijn naar de prachtige beelden dan naar het recept. Dus hoe geweldig is het dat hij zijn 100 beste recepten op schrift heeft gezet. Alle klassiekers komen voorbij. Van the caveman steak en burnt ends tot hot wings en saté. Maar ook echte Pitmaster X originals als de beemster beer fondue en het bbq chicken bread vragen om gemaakt te worden.

Wij missen in het boek een beetje het enthousiasme van zijn YouTube kanaal. Maar de recepten maken dat ruimschoots goed.

Te koop op Bol.com

Burgers & BBQ Bites

Jord Althuizen

Dit is wat ons betreft het leukste boek van Jord Althuizen sinds het eerste boek. Begrijp ons niet verkeerd hoor. We hebben genoten van elk boek. Maar soms meer als avonturen boek dan voor de recepten. Ook in dit boek komt genoeg BBQ geweld voorbij hoor. Vooral van het hoofdstuk Smokey’s adventures kunnen we echt met gezonde jaloezie genieten. Maar de hoofdrol spelen toch wel de grote hoeveelheid burgers en kleinere snacks die we allemaal willen gaan maken deze zomer.

Dit boek pak je erbij als je met je vrienden in de tuin gaat zitten en je niet per se een hele maaltijd op tafel hoeft te zetten. Of je gaat wel een hele maaltijd op tafel zetten maar je wilt dat je gasten je even met rust laten. Dan maak je van te voren een NY Buffalo chicken dip en leg je er een zak nachos naast en dan laten ze je wel even met rust.

Te koop op Bol.com

We can bbq

Jeroen Wesselink

Het tweede boek van Jeroen Wesselink gaat gewoon verder waar het eerste boek “Let’s make BBQ great again” stopte. Een heleboel barbecue klassiekers onder een nieuwe naam. Dat maakt het vaak wat lastig zoeken maar dwingt wel om lekker te bladeren.

Dit is een boek voor de beginnende barbecueër die zich geen zorgen maakt over dat alles perfect moet. De 50 recepten in dit boek zijn allemaal goed te volgen en nodigt je uit om zelf te experimenteren.

Te koop op Bol.com

The smoke shop’s backyard bbq

Andy Husbands & Will Salazar

Andy Husbands is een wereldkampioen wedstrijd barbecueër met zijn eigen restaurant de Smoke Shop. Als iemand je kan vertellen hoe je echte Amerikaanse barbecue in je eigen achtertuin kunt bereiden dan is hij het wel. Maar hij kan meer. In dit boek deelt hij al zijn recepten. Van klassieke pulled pork tot gerookte oesters en burnt ends tot quesadillas. Dit boek zou je alleen al kopen voor de geweldige foto’s.

Voor het grootste deel van de recepten moet je echt een beetje overweg kunnen met je barbecue. Dus weet je hoe je urenlang je barbecue op temperatuur kunt houden en heb je buren die het niet erg vinden om af en toe wat rook voorbij te zien komen? Dan is dit het boek waar je jezelf, en de buren, mee kunt verwennen.

Te koop op Bol.com

Sommige links in dit bericht zijn affiliate links. Als je erop klikt om een ​​aankoop te doen, verdienen wij een commissie zonder extra kosten voor jou.

Deel, like of reageer

The Bastard

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

BBQ-heldenDeze BBQ-Helden zijn Erik en Harco. BBQ-bloggers van het jaar 2019 en wij gaan jou helpen om jouw barbecue tot een smakelijk en compleet feestje te maken.

Meer over de BBQ-Helden.