De beste wijn voor bij de barbecue

In samenwerking met Vicampo
Deel:

De zon schijnt, de voorbereidingen voor de barbecue zijn al gedaan en de brikettenstarter doet zijn werk. Je hoeft nergens meer naartoe, de schoenen kunnen uit en de eerste fles wijn gaat open. Geweldig hè, zomer?

Wijn drinken op een barbecuefeestje voelde altijd een beetje vreemd. Wij zijn zelf geen kenners en je liep er altijd een beetje raar bij met een wijnglas in de ene en een hamburger in de andere hand. Alsof je met hoge hakken op het strand loopt waar iedereen slippers aan heeft. Misschien krijg je nu een vreemd beeld van de BBQ-Helden op hoge hakken maar je begrijpt wat we bedoelen. Toch?

We zijn er inmiddels wel achter dat je moet drinken wat je lekker vindt en wijn hoort op een goed barbecuefeestje. Je doet je gasten ook een groot plezier als je een klein beetje moeite doet om een lekkere wijn te schenken. Heb je verstand van wijn dan is dat allemaal geen probleem maar kun je zoals wij door de bomen het bos niet meer zien dan kan je misschien wel wat hulp gebruiken.

Wat is de beste wijn voor bij de barbecue

Dat is natuurlijk volledig subjectief maar wij hebben het op ons genomen om een heleboel wijn te proeven en vervolgens uit te zoeken wat nu de beste wijn voor bij de barbecue is. Het was zwaar werk maar iemand moest het doen. Vicampo heeft ons een aantal flessen wijn gestuurd waarvan zij dachten dat deze goed bij barbecue, en misschien nog belangrijker op een barbecuefeestje, passen.

Op een vrijdagavond zijn we met 8 man gaan zitten. De hele week was het geweldig weer maar precies deze avond was het niet zo heel warm meer. Maar ach, het was droog en de barbecue stond aan met daarop een dikke steak dus het was volledig verantwoord.

De bedoeling van de avond was dat we aan het eind 2 heerlijke wijnen overhielden die je op tafel kan zetten op elk barbecuefeestje. Wijnen die bij de beginnende wijndrinker in de smaak vallen maar ook de doorgewinterde wijndrinker lekker vindt. Met een blocnote bij de hand en wat verhitte discussies zijn we gekomen tot de volgende 2 geweldige wijnen.

De eerste is de Taonga Marlborough Sauvignon Blanc 2017

Wij vonden vooral de frisse smaak erg lekker. Wij gaan niet heel interessant doen maar we roken en proefden appel. Deze wijn past erg goed bij gegrilde groenten en vis maar ook bij pittige kippenvleugels. Ook de ervaren wijndrinkers aan tafel vonden hem erg lekker.

Deze wijn zetten we zelf vaker op tafel op een warme dag. De wijn heeft ook een stoer etiket waar je duidelijk aan afziet dat de wijn uit Nieuw Zeeland komt.

Daarnaast hebben we ook een rode wijn uitgekozen. Op één been kan je niet lopen.

Dat is geworden de Torrevento Primitivo Il Conte 2016

Zo hoort volgens ons rode wijn te smaken. Een volle smaak en niet heel zoet. Dit is dus net als de Taonga een droge wijn. Wij hebben wel vaker rode wijn gedronken en vonden ze wel eens bitter. Dat had deze wijn helemaal niet.

Het smaakt een beetje naar kersen en werkte geweldig bij die enorme Porterhouse die we op de gril hadden liggen. Maar we zouden hem ook eens willen proeven bij een hele dikke hamburger met spek en kaas. Dit is een echte barbecuewijn.

Goede wijn hoeft niet duur te zijn

Vicampo heeft speciaal voor alle lezers van BBQ-Helden.nl een mooie aanbieding voor deze 2 wijnen.
6 flessen Taonga Marlborough Sauvignon Blanc 2017 voor € 39,90
6 flessen Torrevento Primitivo Il Conte 2016 voor €39,90
Deze prijzen zijn inclusief verzending en mocht je de wijn echt niet lekker vinden dan krijg je je geld terug.

De beste wijn voor bij de barbecue was last modified: juni 11th, 2018 by Erik Smilda


Deel, like of reageer op De beste wijn voor bij de barbecue via Facebook

The BastardMeer BBQ artikelen


Top