De lekkerste kerstrecepten van de barbecue

Met kerst wil je uitpakken voor vrienden en familie. Daarom hebben we al onze recepten op een rij gezet die je met trots bij het kerstdiner op tafel zet. We beginnen met het hoofdgerecht. Maar ben je eigenlijk op zoek naar wat anders dan kan je de volgende links gebruiken om snel naar de sidedishes of desserts te springen.

VoorgerechtSidedishSauzenVoorgerechtDessert

Het hoofdgerecht

Wat zou je dit jaar met kerst op tafel willen zetten? Of je gewoon iets lekker op tafel wil zetten of dat je gaat voor de wow-factor. Wij hebben alles op een rijtje gezet. Van een simpele ossenhaas tot een gevuld varkensrack. Als hier niets bij zit dan zit er niets anders op dan jezelf uit te nodigen bij een andere BBQ-Held.

Varkensrack met gebakken appel en ui

Dit varkensrack ziet er geweldig uit met de geglazuurde appel en ui eronder. Bijkomend voordeel is dat het niet meteen het duurste vlees is en dat wij heel goed varkensvlees in Nederland hebben.

Ossenhaas omwikkelt met spek met balsamico rozijnen

Deze ossenhaas gewikkeld in spek is een heel makkelijk recept waarmee je indruk maakt op je gasten. Want wat is er nu lekkerder dan een mooi stuk rundvlees. rundvlees omwikkelt met spek. De balsamico rozijnen is zo’n fijne combi met de spek dat je je af gaat vragen waarom je het nooit eerder hebt gegeten.

Rib roast met gegrilde groenten

Als je echt wil uitpakken met kerst dan is een hele rib roast een prachtig stuk vlees om op tafel te zetten. Met de gegrilde groenten serveer je bijna een complete maaltijd.

Gevulde skirtsteak rolletjes

Met kerst gaat het niet altijd over grote, en vaak dure, stukken vlees. Inside skirtsteak is betaalbaar en heerlijk vlees om er met een beetje creativiteit wat heerlijks van te maken.

Gegrilde gans met gebakken aardappeltjes

Een gegrilde gans is een prachtig stuk vlees voor bij het kerstdiner. Zeker als ie zo goed gelukt is dat de huid mooi droog en goudbruin is en het vlees heerlijk mals en sappig. Wij gaan je precies uitleggen hoe je dat doet.

Kalkoen met kleurrijke groentes

Kalkoen is het klassieke gerecht dat je tijdens de kerstdagen op tafel zet. En met zo’n prachtig brons kleurig gegaarde kalkoen op een bedje van kleurrijke groentes kun je met de feestdagen natuurlijk goed voor de dag komen.

Beenham met krokante zwoerd

Over klassiekers gesproken. Wat dacht je van een perfect bereide beenham met de huid zo knapperig dat je het er het liefst al af eet voordat het de kersttafel bereikt heeft.

Gevulde varkensrack met citroen aardappeltjes

Een gevuld varkensrack is niet alleen indrukwekkend om te zien, het is ook nog heel goed betaalbaar. Dit varkensrack is gevuld met vijgenjam en spinazie en dat is gewoon erg lekker.

Tournedos

Het hoeft niet altijd zo moeilijk. Als het maar lekker is toch? Een perfect bereide tournedos vind iedereen lekker. Serveer het met een mooie salsa verde en je hebt geen klagers aan de kersttafel.

Mini varkensrollade met Italiaanse kruiden

Wil je dit jaar kerst klein vieren dan kan je deze mini rollade op tafel zetten. De rollade is perfect voor 4 tot 5 man. Ben je maar met z’n tweetjes dan heb je nog genoeg over voor een paar goeie lunches.

Sidedishes

Naast dat mooie hoofdgerecht zet je natuurlijk een paar mooie sidedishes om het gerecht compleet te maken.

Boter citroen aardappeltjes

Iedereen is gek op geroosterde aardappeltjes. En deze frisse en zoute aardappeltjes passen perfect naast een mooi stuk varkensvlees op de kersttafel.

Geroosterde spruitjes met Parmezaanse kaas

Hou je van spruitjes dan ga je deze spruitjes geweldig vinden. Deze spruitjes zijn niet zacht en bitter maar heerlijk knapperig en hartig. Je zou ze bijna als snack op tafel zetten.

Gevulde paprika met rijst en spek

Deze gevulde paprika’s zijn tegelijkertijd een leuke sidedish en als je de spek uit het recept haalt dan heb je meteen een heel lekker vegetarisch gerecht.

Gerookte bloemkoolschotel met kaas en bacon

Bloemkool is één van de saaiere groenten maar deze schotel kan je gerust op de kersttafel zetten. In 3 kwartier klaar en geweldig lekker.

Salade met gegrilde peer feta en balsamicoazijn

Ook peer kan je grillen en dat is een hele lekkere basis voor een mooie salade. De zoete peer word door het grillen lekker zacht en krijgt een lichte karamel smaak die samen met feta en balsamicoazijn een hele mooie combinatie maakt.

Barbecue Kugel

Een kugel is een aardappelschotel/taart die je veel terugziet in de joodse keuken. De smaak van de kugel kan je naar eigen wens aanpassen. Strooi er wat geraspte kaas over of meng de dry rub met wat chilipeper.

Gegrilde tomaatjes met knoflook en rozemarijn

Bij ons staan deze gegrilde tomaatjes standaard op tafel. Maar bij het kerstdiner staat zo’n schaaltje met rode vruchten er helemaal goed uit.

Sausen

Te vaak trekken we een kant en klare saus uit de kast. Maar zeker niet met kerst. Dan maak je zelf een prachtige saus die je helemaal naar je eigen smaak aan kunt passen.

Blauwe bessensaus

Deze blauwe bessen saus smaakt geweldig bij varkensvlees als beenham of een varkensrack.

Champignon pepersaus

Een champignon pepersaus is zo’n klassieke saus die niet mag ontbreken bij het kerstdiner. Hij smaakt geweldig bij een heerlijke steak en bij gegrilde aardappeltjes.

Cranberrie BBQ saus

Over klassiekers gesproken. Deze cranberrie bbq saus. smaakt geweldig bij gegrild varkensvlees. Ga je helemaal je eigen gang dan rook je een paar dikke spareribs en smeer je deze saus de laatste 10 minuten over het vlees.

chocolade barbecuesaus

Deze chocoladesaus is gemaakt met pure chocola en gembersiroop en past goed bij varkensvlees. Je kan de saus naar je eigen smaak aanpassen door het zoeter of pittiger te maken.

Voorgerechten

Ligt er nog van alles op de barbecue voor het kerstdiner dan laat je je gasten natuurlijk niet op een houtje bijten. Je moet wat op tafel hebben staan om je gasten tevreden te houden. Dat is verplicht.

Gekaramelliseerde zalm op een plank

Deze gerookte zalm zet je op tafel als plukzalm. Leg een stapel toastjes en een paar vorken klaar en laat iedereen zelf lekker plukken.

Rundvlees ragout in een pasteibakje

Deze ragout kan je al dagen eerder maken zodat je het alleen nog maar hoeft op te warmen.

Gevulde dadels met geitenkaas

Van deze gevulde dadels kan je maar beter zorgen dat je er genoeg hebt. Ze zijn weg voor je er erg in hebt.

Augurken met spek

Dit is nu zo’n voorgerecht die je niet snel zult vergeten. Een beetje vreemd, maar zó lekker.

Dessert

Er is altijd ruimte voor het toetje. Of je laat iedereen eerst even uitbuiken voordat je één van deze desserts op tafel zet. Want deze recepten zijn geweldig om een heerlijk kerstdiner mee af te sluiten.

Gekarameliseerde peer

Deze peren zet je aan het eind van je feestje in de barbecue zodat je met de restwarmte dit heerlijke dessert kan bereiden. Leg er een dikke schep ijs naast en je bent klaar.

Banaan rum broodpudding

Ben je bang dat je gasten nog niet vol zitten dan is dit het geweldige recept om ze nog even af te toppen. Denk aan wentelteefjes met warme banaan en whisky. Dat klinkt goed toch?

Kerststol

Deze kerststol kan je al dagen eerder maken. En dan kan je trots zeggen dat je hem helemaal zelf gemaakt hebt. Zelfs de amandelspijs. Hoe stoer is dat?

Brownie met pinda en frambozenjam

Deze brownies maak je voordat iedereen op je barbecuefeestje aanwezig is. Dan zijn ze afgekoeld als iedereen uitgebuikt is en nog wel plaats heeft voor een klein hapje.

Ondersteboven speculaas peer cake

Speculaas hoort echt bij Sinterklaas en stoofpeertjes staan bij ons altijd op tafel tijdens de kerst. Dat maakt deze speculaas peer cake het perfecte dessert voor de sinterkerst feestjes.

Kerst fruit cake

Deze Christmas Fruit cake is een klassiek kerst dessert die zo rijk gevuld is dat je er haast rekening mee moet houden tijdens het diner. Waarschuw je gasten vast wat er aan gaat komen.

Blauwe bessen taartje

De blauwe bessen in het taartje mogen vers maar ook gewoon uit het vriesvak zijn. Net zo lekker. Serveer ze met poedersuiker of/en een flinke klodder slagroom.

Appeltaart trifle met mascarpone

Ga je voor chique dan is deze trifle misschien wel wat. De appeltaart wordt in laagjes opgebouwd in een glas tot een appeltaart trifle.

Gearchiveerd onder:

Sommige links in dit bericht zijn affiliate links. Als je erop klikt om een ​​aankoop te doen, verdienen wij een commissie zonder extra kosten voor jou.

Deel, like of reageer

BBQ-heldenDeze BBQ-Helden zijn Erik en Harco. BBQ-bloggers van het jaar 2019 en wij gaan jou helpen om jouw barbecue tot een smakelijk en compleet feestje te maken.

Meer over de BBQ-Helden.

Vuur en Rook

Blijf op de hoogte

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke maand een uniek recept dat niet op de website staat.

nieuwsbrief inschrijving