De Vleesboerderij

Wij kregen een mailtje van Jaspert van De Vleesboerderij met de vraag of wij eens vlees wilden proberen dat zij in de webshop hebben. Natuurlijk wilden we dat. Iemand moet het doen.

Natuurlijk moet je eerst langs je plaatselijke slager, maar online vlees kopen is niets vreemds meer en het heeft zo zijn voordelen. Je kunt vaak terecht voor meer exclusieve vleessoorten waar menig slager je bij aankijkt alsof hij water ziet branden. Ook hebben ze vaak een enorm assortiment gewoon voorhanden.

De Vleesboerderij is onderverdeeld in 3 gedeeltes. Eerst devleesboerderij.nl. Een overzichtelijke webshop met een beperkt aanbod van kwalitatief prachtige stukken vlees. Van varken tot kip van de beste boerderijen in Nederland en daarbuiten.

devleesboerderij

Daarnaast heb je barbequemasters.nl voor als je van de kant en klare en gemarineerde barbecuepakketten houd. Niet onze keus maar zeker makkelijk.

Dan heb je nog steakmasters.nl. Daar worden wij heel vrolijk van. Werkelijk elke soort steak waaronder voor de leek een paar onbekendere soorten zoals de Chuckeye- en Skirtsteak. Bijna alle delen zijn te krijgen in verschillende kwaliteiten zoals Black Angus, Amerikaans graan gevoerd en dry-aged. Maar een hoop komt van Bommelerwaards rund.

steakmasters

Dat geeft ook meteen de oorsprong van De Vleesboerderij aan. Horecaslager Albert van de Heuvel zit in Bruchem, middenin de Bommelerwaard waar de slagerij bij 3 veeboeren Blonde d’Aquitaine runderen in eigen beheer heeft. Dat zijn die prachtige witte koeien die je af en toe wel eens ziet staan. Bij ons in de buurt in ieder geval wel.

Blonde-dAquitaine

Dit prachtige vlees werd al jaren geleverd bij menig restaurant, maar nu vond men het nodig om dit ook aan te bieden bij de particulier. En dat is altijd een goed idee.

Het leuke van De Vleesboerderij is dat je het vlees kunt laten portioneren en verdelen per verpakking. Dit is vooral voor de particulier voordelig. Zo heb je wel het voordeel van groot inkopen zonder dat je het zelf thuis nog moet gaan snijden om de rest te bewaren.

Ook komt het vlees vers (niet bevroren) binnen. Dat scheelt als je het vlees meteen na ontvangst wilt bereiden. Het kost letterlijk dagen als je 1,5 kg cote du boef eerst moet ontdooien.

Wij bestelden in overleg met Jaspert een assortiment spareribs, gewoon omdat spareribs bij ons regelmatig op de barbecue liggen. De bestelling bestond uit een Livar, Iberico, Een Brabants varken en een grote buikrib.

Volgende dag leveren is er bij de vleesboerderij niet bij. Simpelweg omdat elk stuk vlees apart wordt bereid voor verzending. Er liggen geen grote voorraden vlees in de vriezer te wachten tot verzending. Maar dat geduld kunnen we wel opbrengen.

Na bestelling kan je aangeven of je het aan huis geleverd wilt hebben, op vooraf afgesproken tijd, of afgeleverd bij een PostNL afhaalpunt. Je kunt ook je bestelling ophalen bij de slagerij zelf.

doos-de-vleesboerderij

Na 2 dagen is het dan zover. Een grote glimmende doos ligt klaar. Uitpakken vinden we altijd leuk en zeker als het voor onszelf is. De spareribs zijn netjes apart vacuüm verpakt en liggen gekoeld met bevroren gelpacks in een dubbelwandige doos. Zo blijft het vlees minstens 48 uur gekoeld. Zo is het klaar om gebruikt of ingevroren te worden.

doos-open-de-vleesboerderij

Naast de andere online vleesleveranciers is De Vleesboerderij weer een mooie toevoeging. Ze hebben een overzichtelijke webshop en elk soort barbecueër kan er wat vinden. En wil je wat speciaals dan kan je ze altijd contact opnemen. Omdat ze zelf slachten is er heel veel mogelijk.

Sommige links in dit bericht zijn affiliate links. Als je erop klikt om een ​​aankoop te doen, verdienen wij een commissie zonder extra kosten voor jou.

Deel, like of reageer

BBQ-heldenDeze BBQ-Helden zijn Harco en Erik. En wij gaan jou helpen om jouw barbecue tot een smakelijk en compleet feestje te maken.

Meer over de BBQ-Helden.

Vuur en Rook