EasyBBQ pro review

Wij zijn altijd op zoek naar betaalbare kernthermometers die goed genoeg zijn voor de achtertuin barbecueër. Wij kregen de EasyBBQ pro van HerQs opgestuurd en hebben hem een aantal weken in verschillende situaties uitgeprobeerd. De EasyBBQ pro is een digitale thermometer geschikt voor 6 probes die via een gratis te downloaden app is af te lezen op je smartphone of tablet.

De probes zijn wat forser dan de gebruikelijke probes en helemaal van metaal. Elke probe heeft een kleursysteem door 2 kraaltjes die overeenkomen met de kleuren in de app. Nu kan het zo zijn dat de kleur van de probe niet klopt met de kleur in de app. Als je in de app op het nummer naast de temperatuur klikt kan je de kleur kiezen van de probe.

Dat is zeker aan te bevelen als je alle probes die er aangesloten kunnen worden wilt gebruiken want de EasyBBQ pro heeft plek voor maar liefst 6 probes. Er worden er 2 bij de thermometer bijgeleverd. 1 met een houder die je in het rooster van de barbecue kunt klemmen. De volgende 4 probes kan je zelf bijbestellen per 2 waarbij je dus in de gaten moet houden welke kleur probes je al hebt.

De thermometer zelf is lekker compact en voelt daardoor stevig aan. Hij heeft een eigen scherm waar de temperatuur mooi groot wordt weergeven. Deze verspringt elke paar seconden om de temperatuur aan te geven van de verschillende probes. Onder de gemeten temperatuur staat de gewenste kerntemperatuur die je ingesteld hebt in de app.

De app is makkelijk in gebruik en geeft vooraf al een paar suggesties die je zo kan gebruiken. Wil je zelf een temperatuur invoeren of een bestaande instelling aanpassen dan kan dat heel makkelijk. Je kan een te behalen temperatuur instellen of een bereik van 2 temperaturen waar je binnen moet blijven. Deze instelling gebruik je om de keteltemperatuur in de gaten te houden. Als je rechts boven in de app op het grafiek icoontje tikt krijg je het hele verloop te zien van je barbecuesessie. Links bovenin staat hoe vol de batterij in de thermometer is.

De thermometer is magnetisch aan de achterkant en hangt stevig aan elk metalen vlak. Wij hadden hem vaak aan de poot van de barbecue hangen. Dat is een ronde poot en ook daar blijft hij goed hangen.

De EasyBBQ pro maakt gebruik van Blue Tooth om het contact te maken met de smartphone. Dat is voor gebruik om het huis prima. Je hebt met Blue Tooth wel kans op af en toe wegvallen van het contact maar daar kunnen wij mee leven.

Wordt de temperatuur bereikt dan gaat zowel de thermometer als je telefoon piepen. Ook als de thermometer het contact verloren heeft met je telefoon dan krijg je een waarschuwing. Op het moment dat je weer in de buurt komt wordt vanzelf weer het contact gelegd.

Wat is het bereik van de EasyBBQ pro

Een digitale thermometer moet van een redelijke afstand te bereiken zijn. In de specificaties van de EasyBBQ pro staat dat het bereik 60 meter is. Dat is dan gemeten in een rechte lijn zonder obstakels. Zo’n situatie komt maar zelden voor. Over het algemeen is het dat de barbecue buiten staat en je zelf binnen zit met een drankje voor de buis.

Wij kwamen in thuis op ongeveer 26 meter. De barbecue in de tuin en ik aan de voorkant van het huis. Dat is dan 1 schuifpui en 2 muren. Niet slecht en voor de meeste mensen genoeg. Natuurlijk kan het altijd beter maar Bluetooth heeft nou eenmaal zijn beperkingen.

Hoe goed is de EasyBBQ pro

Het belangrijkste is dat de juiste temperatuur aangegeven wordt. Dat kan je testen door de probes in kokend water te houden. Dan hoor je een temperatuur te meten van 100 gr Celsius. Vervolgens neem je een bak water met smeltend ijs. De thermometer hoort dan 0 gr Celsius aan te geven. Deze test ging bij beide meegeleverde probes goed. Ze wijken een paar graden af maar dat vinden wij niet zo’n probleem.

Daarnaast is de thermometer niet snel. Je kan niet snel even een temperatuur meten door een probe in een stuk vlees te steken. Dat duurt echt wel 10 tot 12 seconden. Maar daar heb je in principe een losse snelle thermometer voor zoals een Thermapen. De EasyBBQ pro is ontworpen om langdurig de temperatuur van vlees of ketel in de gaten te houden.

De EasyBBQ pro doet precies wat hij moet doen. Hij laat de huidige temperatuur zien en de te behalen temperatuur zoals ingesteld in de app. De app ziet er strak uit en het helpt als je je eerst even inleest in de mogelijkheden van de app. Dat deden wij dus niet en wij zagen dus een aantal mogelijkheden over het hoofd.

De EasyBBQ pro is dus een prima digitale thermometer met als voordeel dat je tot 6 probes kunt aansluiten.

Sommige links in dit bericht zijn affiliate links. Als je erop klikt om een ​​aankoop te doen, verdienen wij een commissie zonder extra kosten voor jou.

Deel, like of reageer

BBQ-heldenDeze BBQ-Helden zijn Harco en Erik. En wij gaan ervoor zorgen dat jij met meer zelfvertrouwen achter de barbecue staat.

Meer over ons

Vuur en Rook