Flaming Dust bbq rub

flaming-dust-2

Deze rub is echt anders dan welke rub ook. Dat is al te zien aan de unieke verpakking. Zo wordt barbecueën in ene chique. Bij het openen van het prachtige doosje valt meteen de geur van drop op. Deze geur komt door de ingrediënten van anijs, zoethout en venkel. Wie verzint dit nu als de smaken voor een rub.

De toevoeging van gember, gerookte paprika en Spaanse peper maakt dat de Flaming Dust rub ook een lekkere pit heeft. De smaak van deze rub is zo uit het potje erg sterk en pittig maar gelukkig niet zo heet dat je voorlopig niets meer proeft.

Een dry-rub zonder zout of suiker

Deze rub mist 2 gebruikelijke ingrediënten en dat zijn zout en suiker. Dit moet je volgens de bedenkers van de rub zelf naar eigen smaak toevoegen en dat is volgens ons een heel goed idee. Dat maakt deze rub als basis erg veelzijdig en lijkt het alsof de rub overal op te gebruiken is. Maar dan zitten we toch nog met de smaak. Want waar past dit nu bij.

flaming-dust

We hebben Hugo van True2BBQ, de leverancier van de rub, maar even gevraagd waar de rub oorspronkelijk voor bedoeld is. Dat blijkt een flanksteak te zijn. te zijn. Nu hadden we toevallig een vergelijkbaar stuk vlees, een longhaas, bestelt bij scharrelslager Chris van Boeijen. Deze longhaas hebben we, niet al te dik, ingewreven met de rub. en een uurtje in laten trekken.

longhaas-met-rub

Omdat de longhaas een lekker dik stuk rundvlees is hebben we hem eerst indirect tot de gewenste kerntemperatuur laten komen. De geur van de anijs en zoethout komt je tegemoet als het deksel opengaat en maakt erg nieuwsgierig naar de smaak. Die blijkt erg goed te zijn. Zeker niet zo overweldigend als de geur doet vermoeden maar zeker vreemd en best wel pittig. Je proeft vooral de venkel en dat is in combinatie met rundvlees dus best lekker. Bestel een potje bij True2BBQ en probeer het zelf. We beloven dat het een heerlijke verassing is.

Wat zijn dry rubs?

Een dry–rub is een mengsel van gedroogde kruiden en specerijen met vaak een basis van suikers. Het is een makkelijke manier om je vlees mee op smaak te brengen in plaats van de gebruikelijke natte marinade.

Lees ons artikel wat is een dry-rub over hoe je een rub moet gebruiken.

Sommige links in dit bericht zijn affiliate links. Als je erop klikt om een ​​aankoop te doen, verdienen wij een commissie zonder extra kosten voor jou.

Deel, like of reageer

BBQ-heldenDeze BBQ-Helden zijn Harco en Erik. En wij gaan ervoor zorgen dat jij met meer zelfvertrouwen achter de barbecue staat.

Meer over ons

Vuur en Rook