Weber Go Anywhere review

Weber-Go-Anywhere

De Weber Go Anywhere rules. Wij zijn al jaren heel blij met deze kleine alleskunner en we nemen hem overal mee naartoe. We gaan je vertellen waarom dit zo’n populair barbecuetje is.

De Weber Go-Anywhere is een kleine barbecue, speciaal ontworpen om, zoals de naam al aangeeft, overal mee naar toe te nemen. Ook voor de klein behuisden, zoals deze BBQ-held, lijkt het een ideale barbecue om alles op te doen wat je op een grotere Weber zou willen doen.

Kwaliteit van de Weber Go-Anywhere

Ook deze Weber moet nog even in elkaar gezet worden. Maar met de tekening en de beschrijving is dat geen probleem. Met een beetje stoeien staat de barbecue binnen 10 minuten klaar.

Weber-Go-Anywhere-onderste-luchtsleuven

De barbecue is van de kwaliteit zoals we van Weber gewend zijn. Het deksel en de bodem zitten dik in de zwarte emaille zoals alle andere Weber barbecues. Deze emaille zorgt ervoor dat deze barbecue vele jaren meegaat.

De stalen poten zijn goed verchroomd en sluiten zich, als je de barbecue niet gebruikt, over het deksel zodat de barbecue compleet gesloten is. De bodem is dan volledig glad en schuif je gemakkelijk ergens tussen. Als je alle sleuven goed gesloten hebt dan zal er ook geen as meer vrijkomen. En dat is best fijn als je hem ook in de auto mee wilt nemen.

Indirect barbecueën op de Weber Go-Anywhere

Door de rechthoekige vorm van de Go-Anywhere is het makkelijk om de barbecue in tweeën te delen. Hierdoor heb je 2 verschillende zones en kan je zo goed als alles bereiden. Wij hebben het op 2 manieren geprobeerd: in de lengte en in de breedte.

indirect-overdwars-op-de-Weber-Go-Anywhere

Het ligt voor de hand dat je de barbecue in de breedte in een heet en koeler gedeelte verdeeld, maar omdat er in de lengte precies een streng ribs op past, hebben we dat ook maar geprobeerd. Dat doen we dus niet meer, in de breedte gaat het gewoon beter. Of je de streng nu voor het garen al in tweeën snijdt of erna, dat maakt niet zo heel veel uit.

indirect-op-de-Weber-Go-Anywhere

In de deksel zitten 2 ventilatiegaten en in de lange zijde onderin zitten de andere ventilatie gaten. Met de schuiven kun je de luchttoevoer regelen. Het gaat niet soepel en de schuiven worden heet, maar oefening baart kunst.

Met de hulp van een barbecueklem zijn de schuiven makkelijk te bedienen zonder de handen te branden. Wat vaker de barbecue aansteken en je hebt het zo onder de knie.

Weber-Go-Anywhere-bovenste-luchtsleuven

Voor- en nadelen

  • De naam zegt het al: als je de poten naar boven klapt, kun je ‘m makkelijk op pakken en ‘m overal mee naar toenemen. Ideaal voor een picknickje op het strand of gewoon mee op vakantie.
  • Het indirecte barbecueën gaat erg goed en de door de ventilatie gaten is de temperatuur in de barbecue goed te regelen.
  • Door de rechthoekige vorm is het oppervlak om te barbecueën verbazingwekkend groot voor zo’n kleine barbecue.
  • De Weber Go-Anywhere heeft geen thermometer, maar dat is makkelijk op te lossen met een oven-thermometer van een paar euro.
  • Is dat het enige nadeel? Nee, je moet met het regelen van de temperatuur geen doekje vergeten, anders heb je een paar mooie witte vingertoppen, want de schuiven worden erg heet.

Conclusie

Voor een kleine barbecue is de Go Anywhere een erg complete barbecue, waarmee je ook als gevorderde barbecueër je culinaire hoogstandjes kan uithalen. Daarbij wordt het wel een barbecue voor 2 personen, want dan passen hele grote of meerdere stukken vlees er niet op. Maar een hele kip of een Picanha is zomaar mogelijk.

Een-picanha-roken-op-de-Weber-Go-Anywhere

Hou je het bij het direct grillen, dan kun je er met gemak 3-4 mensen mee bedienen. Dat is op de camping vaak meer dan genoeg. Vind op vakantie nog eens iemand met een Go Anywhere en je kan zomaar een barbecuefeestje organiseren.

Gearchiveerd onder:

,

Sommige links in dit bericht zijn affiliate links. Als je erop klikt om een ​​aankoop te doen, verdienen wij een commissie zonder extra kosten voor jou.

Deel, like of reageer

BBQ-heldenDeze BBQ-Helden zijn Harco en Erik. En wij gaan jou helpen om jouw barbecue tot een smakelijk en compleet feestje te maken.

Meer over de BBQ-Helden.

Vuur en Rook