Grill je met de Weber Connect Hub een goede steak

In samenwerking met

Voor de leek kan het grillen van een mooie steak al best spannend zijn. Je weet hoe lekker een dikke ribeye kan zijn maar je wil zo’n duur stuk vlees niet verknoeien. Daarom raden wij altijd aan om een kernthermometer te gebruiken. De kerntemperatuur van vlees vertelt je namelijk precies wat de gaarheid van het vlees is.

Maar wat als je nog meer hulp nodig hebt? Omdat je verder geen idee hebt hoe heet de barbecue moet zijn, wanneer het vlees het rooster op mag en wanneer je het moet keren. Dan hebben ze bij Weber daar wat op gevonden. Zij hebben de Weber Connect Hub ontwikkeld die, samen met de Connect app, je stap voor stap uitlegt wat je moet doen om een perfecte stukje vlees op tafel te zetten.

Wat is de Weber Connect Hub

De Weber Connect Hub is dus een slimme thermometer die gekoppeld is aan een app. In de app staan verschillende grillprogramma’s en recepten. Je kiest een stuk vlees en de dikte en daarna leidt het programma je van het kruiden van het vlees, het aansteken van de barbecue, het plaatsen en keren van het vlees tot aan het rusten.

De Weber Connect hub zit standaard in alle slimme barbecues van Weber maar kan je ook los als kastje kopen. Bij de losse Weber Connect hub krijg je twee probes. Eén voor het meten van het vlees en de ander voor het meten van de keteltemperatuur. Wil je meer gerechten tegelijk bereiden dan kan je er losse probes bij kopen.

De Weber Connect app stap voor stap

Wij kozen voor de test het recept voor ribeye met rode chimichuri. Een klassieker waar wij elke dag wel zin in hebben. Bij een ribeye is het erg belangrijk dat je hem op tijd van de barbecue trekt. Te vroeg en het vet is nog niet zacht genoeg. Te laat en het vlees is well done en begint droog te worden. De rode chimichuri gebruik je aan het eind om het resultaat te vieren.

We begonnen met het maken van de chimichurri. Daar hebben we geen barbecue voor nodig en doen we dus lekker in de keuken. De chimichurri zetten we apart en dan gaan we de ribeyes voorbereiden.

We hebben een complete ribeye roast gekocht die we opdelen in 3 dikke steaks. Dat is iets goedkoper dan het kopen van 3 losse steaks. Ook kan je dan zelf uitmaken hoe dik je de steaks wil hebben. twee vingers dik is mooi. Dikker is altijd beter.

De steaks bestrooien we met zout en peper. Hoe dikker de steak hoe meer zout en peper. Bij twijfel, meer peper. Wij zijn gek op zwarte peper.

Als de ribeyes in de koelkast liggen te wachten steken we alvast de Weber SmokeFire Stealth aan. In de SmokeFire zit de Connect Hub ingebouwd. We plaatsen ook alvast het gietijzeren schroeirooster zodat deze goed heet kan worden. Dat zal straks helpen om een paar mooie grillstrepen te vormen.

Als de app aangeeft dat de barbecue op temperatuur is dan mogen de steaks op het rooster en de probe in het vlees. De probe steken we in de Weber Connect Hub en dan geven we in de app aan dat we klaar zijn voor de volgende stap.

De app weet de temperatuur in de barbecue en hoe snel de kerntemperatuur in het vlees stijgt. Zo berekent hij wanneer het vlees omgedraaid mag worden. Als je de steaks hebt omgedraaid dan geef je dat weer aan en zie je dat de app precies aangeeft wanneer de steaks van het rooster getrokken moeten worden. Hoe makkelijk is dat. Zo weet je precies wanneer je iedereen moet gaan roepen om aan tafel te komen.

Het is altijd spannend om je dure steaks over te geven aan een app maar als de klep open mag worden we verrast met een prachtige steak. Hier worden we wel vrolijk van.

In de laatste stap vertelt de app je zelfs hoe lang het vlees moet rusten voordat je het mes er in mag zetten. Dat wachten is altijd het moeilijkste moment maar we weten hoe belangrijk het is. Doordat je het vlees een paar minuten laat ontspannen zal het vocht dat naar buiten is gedreven door de samengetrokken spieren weer beter verdeelt worden. het resultaat is een steak die van rand tot rand sappig is.

Na de melding dat de rustperiode voorbij is mogen we de ribeyes aansnijden. Zoals je ziet is het tijd om de chimichurri tevoorschijn te halen om te vieren dat je de perfecte ribeye hebt gegrild. Als je dit op tafel zet dan mag je trots toekijken hoe iedereen aan het smullen is.

Wat vinden wij van de Weber Connect Hub

Als je graag wil leren barbecueen maar wel meteen een goed resultaat wil zien dan staat de app vol met honderden recepten. De app krijgt ook regelmatig een update zodat er steeds meer recepten in komen.

Bij de verschillende recepten staan handige tips en video’s hoe je een kip moet opbinden of waar je de probe moet steken. Zo hoef je helemaal niets aan het toeval over te laten.

De Weber Connect Hub heeft contact met WiFi zodat je overal waar je internet hebt kunt zien wat er aan de hand is in je barbecue. Dus met bereidingen die wat langer duren kan je gewoon de hond uit gaan laten en dan wordt je nog steeds op de hoogte gehouden.

De Connect Hub is waterdicht en kan je dus met een gerust hart naast de barbecue laten staan. Als de Hub volledig is opgeladen is dan zou hij het 20 uur moeten kunnen volhouden. Dat moet zelfs genoeg zijn voor een extreem low and slow varkensschouder of brisket.

Wij denken dat de Weber Connect Hub een uitkomst is voor de beginnende barbecueër.

Gearchiveerd onder:

Sommige links in dit bericht zijn affiliate links. Als je erop klikt om een ​​aankoop te doen, verdienen wij een commissie zonder extra kosten voor jou.

Deel, like of reageer

BBQ-heldenDeze BBQ-Helden zijn Harco en Erik. En wij gaan ervoor zorgen dat jij met meer zelfvertrouwen achter de barbecue staat.

Meer over ons

Vuur en Rook