Hete Kolen – Jeroen Hazebroek – Leonard Elenbaas

hete-kolen

Heb je een kamado of ben je van plan om er één aan te schaffen dan koop je ook Hete kolen van Jeroen Hazebroek & Leonard Elenbaas. Dit boek is zonder overdrijven verplichte kost voor de beginnende kamado gebruiker en zouden ze er gewoon bij moeten geven.

De helft van de pagina’s zijn gereserveerd voor eigenlijk alles wat je moet weten over de kamado. Van de geschiedenis tot de werking, onderhoud en manieren van bereiding. In principe is dat het doel van het boek en ben je nu klaar. De rest van het boek is mooi meegenomen.

hete-kolen-binnenwerk-1

De rest zijn een 40-tal recepten waar je zeker de rest van de zomer en vele zomers daarna genoeg aan hebt. Als je deze gerechten onder de knie hebt dan heb je een mooie basis voor welk gerecht ook. Brood, pizza, vis en schaaldieren maar ook de grotere stukken vlees worden beschreven.

hete-kolen-binnenwerk-3

Alle recepten worden ruim uitgeschreven met extra foto’s en tips bij de wat complexere bereidingen. Zo hoef je niet zelf te gaan puzzelen en kan je vol vertrouwen aan de slag. Er wordt ook gebruik gemaakt van bijna elke serieuze kamado die er op dit moment op de markt is. Dus je hoeft niet bang te zijn dat deze recepten enkel werken op een Green Egg.

hete-kolen-binnenwerk-2

Vooral de tomahawk caveman style en gegrilde kreeft spreken erg tot de verbeelding en moet je zeker eens proberen. Van de foto’s alleen al krijg je honger. Daar is zeker een hoop aandacht aan besteed.

hete-kolen-binnenwerk-4

Dus hierbij ook een advies aan de kamado dealers. Verplicht de kamado maagd tot het aanschaffen van Hete Kolen of geef het er bij. Dit is volgens het enige boek dat zo uitgebreid de kamado en de werking ervan beschrijft in duidelijke taal.

Sommige links in dit bericht zijn affiliate links. Als je erop klikt om een ​​aankoop te doen, verdienen wij een commissie zonder extra kosten voor jou.

Deel, like of reageer

BBQ-heldenDeze BBQ-Helden zijn Harco en Erik. En wij gaan jou helpen om jouw barbecue tot een smakelijk en compleet feestje te maken.

Meer over de BBQ-Helden.

Vuur en Rook