Mad Hunky dry rub

Wat zijn dry rubs?

Een dry–rub is een mengsel van gedroogde kruiden en specerijen met vaak een basis van suikers. Het is een makkelijke manier om je vlees mee op smaak te brengen in plaats van de gebruikelijke natte marinade.

Lees ons artikel wat is een dry-rub over hoe je een rub moet gebruiken.

Mad Hunky rubs

Mad Hunky is een Amerikaan met Europese roots. Hij probeert op een ouderwetse en natuurlijke manier rubs te maken die bij een hoop barbecueërs in de smaak valt. Wereldwijd hebben ze deze rubs erg hoog zitten door de subtiele smaken en het feit dat de rubs veelzijdig te gebruiken zijn.

Mad-Hunky-Hot-Wang-Rub

Mad Hunky Hot Wang rub

Zo in het potje ruikt Mad Hunky Hot Wang rub een beetje zurig en er zitten wat gemalen koriander en komijn geuren in. Laat je hier niet van weerhouden want het resultaat mag er zijn.

De suiker in de rub levert een mooie korst op en de paprika & chili poeder geeft het vlees een mooie kleur.

als je van een beetje pittig houdt

Net als bij de Rufus Teague Meat Rub is de kruiden mix mooi in balans, maar de smaak is een stuk minder subtiel.

Maar toch, en zeker als je van een beetje pittig houdt, zal je de ietwat zoetzurige smaak met een duidelijke chili boventoon kunnen waarderen. De nasmaak blijft lang hangen, zonder “na te branden”. Lekker!

Mad-Hunky-General-Purpose-Rub

Mad Hunky General Purpose rub

De General Purpose rub is inderdaad een hele mooie standaard rub die je overal op kunt gebruiken. De rub heeft duidelijk minder zout en suiker als de bovenstaande rub waardoor de smaak wat minder “Amerikaans” smaakt met een hoog gerookte paprika gehalte.

Deze rub is direct uit het potje een beetje pittig wat na het grillen niet meer terugkomt. Deze rub is door de mindere hoeveelheid zout en suiker ook geschikt voor over de gebakken aardappels of een eitje.

Met deze rub gaat het niet snel fout

Of je nu een beetje gebruikt of een hoop, de smaak blijft goed. Ook hoef je niet bang te zijn dat de rub verbrand wat bij veel rubs wel het geval is. Met deze rub kan je eigenlijk niet iets slechts op tafel zetten

Alle Mad Hunky rubs koop je bij True2BBQ

Sommige links in dit bericht zijn affiliate links. Als je erop klikt om een ​​aankoop te doen, verdienen wij een commissie zonder extra kosten voor jou.

Deel, like of reageer

BBQ-heldenDeze BBQ-Helden zijn Harco en Erik. En wij gaan ervoor zorgen dat jij met meer zelfvertrouwen achter de barbecue staat.

Meer over ons

Vuur en Rook