Napoleon Rogue 3 met infrarood Sizzle zone zijbrander review

Door de enorme aanwezigheid in Nederland van dat ene Amerikaanse merk zou je bijna vergeten dat er ook andere fabrikanten zijn die hele knappe barbecues maken. Zo heb je ook Napoleon. Een Canadees merk dat vooral in Duitsland bekend is. Napoleon maakt al jaren hele knappe gas en kolen gestookte barbecues. Zij hebben nu de Napoleon Rogue 3 uit. In Nederland is deze te koop als Napoleon Rogue 425-2.

Wij kregen de Napoleon Rogue 3 met sizzle zone thuisgestuurd om te testen. Wij hebben gelukkig geen reden nodig om een paar keer extra te barbecueën. En met een gasbarbecue kan je ’s avonds na het werk ook nog gauw aan de slag.

Uitpakken en opbouwen

De barbecue komt aan in een enorme doos. die nog wekenlang als fort in gebruik is. Alle verschillende onderdelen zijn degelijk verpakt zodat ze niet beschadigen tijdens het vervoer. Alles is zo goed verpakt dat er aan het eind echt een enorme stapel karton ligt waar je mee naar de vuilstort moet. We moeten toch iets te zeuren hebben.

De hele opbouw van de barbecue is prima te doen en je hebt maar 1 stuk gereedschap nodig dat ook netjes bijgeleverd wordt. Daar houden we van want niet iedereen heeft zomaar een setje ringsleutels in huis. Na een uur heb je met 2 man de barbecue op zijn pootjes.

Uitstraling

Het is op het oog maar een kleine barbecue en dat is precies wat wij er zo leuk aan vinden. Want hij is met zijn 3 branders en grote oppervlak van het rooster toch maar 130 cm breed en dat is inclusief zijtafel en zijbrander. Als je de zijtafels wegklapt, is de barbecue nog maar 90 cm breed en makkelijk op te bergen in de schuur. De hele barbecue is van geborsteld RVS en gegoten Aluminium en ziet er wat ons betreft strak uit.

Het deksel is dubbelwandig, lekker hoog en stevig. Beer can chicken is geen probleem. Je kan er met gemak zelfs 4 kwijt. De thermometer in het deksel is zoals veel standaard thermometers niet precies genoeg om echt goed mee te kunnen koken. De afstand tussen het rooster en de thermometer is simpelweg te groot om echt functioneel te zijn. Doe je zelf een lol en koop een digitale thermometer.

Specificaties

De Rogue 3 heeft 3 gasbranders die afzonderlijk aan te sturen zijn. Zo kan je elke opstelling maken voor elke gewenste bereiding. Bovenop de gasbranders zijn de zogenaamde sear plates. Deze moeten flare ups voorkomen en zorgen voor een gelijkmatige temperatuur over het hele oppervlak. Het rooster is lekker dik en van RVS en heeft de typische Napoleon golf vorm. Dit geeft leuke grill strepen.

Deze uitvoering van de Napoleon Rogue heeft een zogenaamde sizzle zone. Dat is een zijbrander met miniscule keramische branders die een temperatuur kunnen genereren van  800°C. Wat ons betreft onmisbaar voor een serieuze gasbarbecue. Met de sizzle zone grill je snel en op een hoge temperatuur het vlees of groenten. De sizzle zone heeft een gietijzeren rooster dat goed de temperatuur vasthoud en zijn eigen ontsteking. Het rooster is groot genoeg voor een flink stuk vlees.

De sizzle zone kan je ook mooi gebruiken voor een zogenaamde reverse sear. Met deze techniek gaar je het vlees heel langzaam tot bijna de gewenste kerntemperatuur waarna je het afgrillt met een mooie donkerbruine korst. Het resultaat is een perfecte gaarheid van rand tot rand met een echte grillsmaak door de Maillard reactie. Google maar even.

De ontsteking van de gasbranders gaat via de knoppen. Die druk je in en draai je een kwartslag waardoor er een vonk ontstaat die een kleine vlammenwerper aanstuurt. Die steekt vervolgens de gasbrander aan. Napoleon noemt dat het Jetfire ontstekingsysteem. Heel stoer.

De Rogue 3 wordt goed heet. Temperaturen van 300°C zijn goed te halen en in combinatie met de infrarood zijbrander kan je alles bereiden wat je wilt. En hij is binnen 10 minuten op temperatuur dus ook na een dag werken is er geen reden te verzinnen om niet te gaan barbecueën.

Alle sappen die tijdens de bereiding in de barbecue terecht komen worden via een vetla opgevangen in een bakje dat achter de deurtjes te vinden is. De hele la kan je er heel makkelijk uitschuiven en schoonmaken.

Napoleon geeft levenslange garantie op de RVS roosters, deksel en het aluminium branderhuis. De meeste andere functionele onderdelen hebben 5 tot 10 jaar garantie en dat moet lang genoeg zijn.

Accessoires

Twijfel je nog tussen een kolen- of gasbarbecue dan moet je weten dat je de Rogue 3 kan ombouwen naar een kolen gestookte barbecue door er een losse gietijzeren plaat bij te kopen. Deze plaats je in de barbecue op de plaats waar de sear plates zitten. Er is zelfs een apart vakje waar je rookhout toe kan voegen om het helemaal echt te maken. Zo ben je met 1 barbecue van alle markten thuis.

Daarnaast is er een draaispit te koop waar je 2 hele kippen of zelfs een volledige ribroast op kwijt kan.

Conclusie

Wij vinden de Napoleon Rogue 3 met de sizzle zone een hele complete kleine barbecue waar je heel veel plezier van kunt hebben. Met een prijs rond de €1.000 euro koop je een kwalitatief goede barbecue waar je met de verschillende accessoires die je er los bij kunt kopen nog jaren mee door kan.

Gearchiveerd onder:

Sommige links in dit bericht zijn affiliate links. Als je erop klikt om een ​​aankoop te doen, verdienen wij een commissie zonder extra kosten voor jou.

Deel, like of reageer

BBQ-heldenDeze BBQ-Helden zijn Harco en Erik. En wij gaan ervoor zorgen dat jij met meer zelfvertrouwen achter de barbecue staat.

Meer over ons

Vuur en Rook