We zagen deze aardappelkroketjes voorbij komen op verschillende Amerikaanse websites. Daar noemen ze aardappelkroketjes “tater tots”. Dat klinkt een stuk schattiger toch?
Onze aardappel kroket bommetjes zijn een beetje pittig en krijgen een extra laagje kaas. gewoon omdat het kan. Wat ons betreft is het de perfecte weekend snack voor bij een paar koude biertjes.
Om deze aardappelkroket bommetjes te maken is even knutselen. Maar als je alles klaarzet dan kan je er een stuk of 30 in 10 minuten klaar hebben. Je hoeft de aardappelkroketjes trouwens niet eerst te ontdooien. Je kan ze zo uit de vriezer gebruiken. Dat scheelt weer toch? We gebruiken trouwens de bistro aardappelkroketjes van Aviko. Die zijn wat groter en ook geschikt voor de airfryer. Ze zijn volgens ons net iets krokanter.
We leggen de ingepakte aardappelkroketjes op een taartrooster. Zo kan je ze makkelijker verplaatsten maar zou je ze zo in de koelkast kunnen zetten als je ze morgen in de barbecue wil gooien
We gaan deze lekkere snacks in de Masterbuilt 800 smoker gooien. Dat is een smoker die gewoon op houtskool gestookt wordt. Hij heeft een redelijk gelijke warmteverdeling in de hele ketel. Zo worden alle aardappelkroketjes precies hetzelfde geroosterd.
Het is eigenlijk een mega airfryer. net zo makkelijk in gebruik en je kan er ook nog mee roken. We plaatsen dan ook een klein blokje kersenhout voor een hele lichte rooksmaak.
We hebben voor deze aardappelkroket bommetjes ook wat van onze zoet-pittige bbqsaus gemaakt. Deze saus heeft ook een lekker zuurtje die heel goed past bij deze machtige bommetjes. We warmen de saus ook even op, op het rooster.
Trek een paar koude biertjes open en leg de servetten klaar voor deze aardappelkroket bommetjes. Die ga je zeker nodig hebben. Ga jij deze lekkere snack ook maken laat ons dat dan weten in een reactie hieronder. Of beter! Maak het en maak dan een foto. Plaats deze op Instagram. Tag @bbqhelden en @masterbuilteu zodat we kunnen zien hoe het er uitziet.
Ingrediënten
- Bevroren aardappelkroketjes
- Dungesneden ontbijtspek
- Belegen kaas
Voor de dry rub
- 2 el basterdsuiker
- 1 el gerookte paprikapoeder
- 2 tl zeezout
- 2 tl chipotle poeder
- 2 tl zwarte peper
Bereiding
- Leg de ontbijtspek naast elkaar op een snijplank. Leg daarop een geschaafd plakje kaas.
- Rol de aardappelkroket in de spek tot er een kaal deel spek helemaal rond is gegaan. Als er nog spek over is snij dat dan af.
- Mix de ingredienten voor de dry rub en bedek hiermee een plat bord.
- Rol de ingepakte aardappelkroktjes in de dry rub en leg ze op een taartrooster.
- Bereid een barbecue voor met een indirecte temperatuur van 200ºC.
- Leg de aardappelkroketjes in de barbecue en sluit het deksel.
- Na 20 minuten zijn de aardappelkroketjes goudbruin en het spek lekker knapperig.
- Laat de aardappelkroketjes een beetje afkoelen voordat je ze serveert met wat bbqsaus.