Bij Mexicaanse barbecue hoort een goede salsa. Ga er maar niet tegenin. Dat is nu eenmaal zo. Niets lekkerders dan een verse salsa. Deze salsa maakten we met verse ananas en ui. Met de jalapeño maakt dit een heerlijk frisse salsa met een beetje pit.
Voor dit recept willen we graag repen ananas omdat deze makkelijker te grillen is. Je snijdt eerst kop en kont van de ananas en daarna schil je hem. Probeer alle kleine bruine pitten te verwijderen.
Dan snij je de ananas in parten. Of partjes. Partjes past meer bij een aardappel. We houden het bij parten. Van de parten snij je nu het harde middenstuk af dat bitter is. Wat je overhoudt smeer je in met een beetje olijfolie en bestrooi je met de chilipoeder en suiker en dan ga je je barbecue aansteken.
De ananas gril je rondom tot je een paar mooie grillrandjes ziet. En zoals we altijd zeggen, “een paar zwarte randjes is prima, maar overdrijf het niet”. Je hoort het ons zeggen. Donkerbruin is goed en een paar puntjes zwart werkt ook nog wel, maar probeer het eten van verbrand voedsel te vermijden. Dat is gewoon niet gezond.
Na het grillen snij je de ananas een stuk kleiner en dan maak je de salsa. En zo gaat het er dan uitzien. Probeer het recept laat het ons dan weten in de reacties hieronder. Of beter! Maak een foto en plaats deze op Instagram. Tag @bbqhelden zodat we kunnen zien wat je hebt gemaakt.
Ingrediënten
- Een halve verse ananas
- 1 el olijfolie
- 1 tl suiker
- 1 tl chili poeder
- 1 jalapeno peper
- 1 rode ui
- Sap van 1 limoen
- Klein beetje zout
Bereiding
- Schil de ananas en snij in repen. Smeer de repen in met olijfolie en bestrooi ze met suiker en chili poeder
- Gril de ananas repen rondom to je mooie grillstrepen ziet.
- Snij de jalapeño doormidden en verwijder de zaadjes en zaadlijsten. Snij ze klein en doe hetzelfde met de ui. Gooi alles in een kom.
- Snij de ananas ook klein en meng dit met de ui en jalapeño.
- Knijp een limoen leeg boven de kom en roer alles door elkaar. Breng op smaak met een beetje zout.