Ananas gember spareribs

In samenwerking met

Ananas gember spareribs

We twijfelden heel even of we dit recept wel zouden plaatsen. Net als bij ananas op pizza blijkt er gewoon een complete afkeur van ananas op iets te zijn. En dan zijn er ook nog de ananas puristen die alle ananas uit blik afkeuren. Als jij dit bent dan pak je lekker één van de andere spareribs recepten op de website.

Voor iedereen die geweldige zoete fall-off-the-bone spareribs kan waarderen hebben we een makkelijk recept waarbij je in record tijd iets heerlijks op tafel zet.

De eerste stap in dit spareribs recept is net als elk ander recept. Zorg er eerst voor dat de spareribs een lekker rooksmaakje krijgen. Wat ons betreft is het begin het halve werk en in dit geval zeker. We hebben deze spareribs bestrooit met een basis zoete dry rub en dan gaan ze 2 uur op 120ºC in de Masterbuilt smoker. Waarom moeilijk doen als het makkelijk kan.

Terwijl de spareribs lagen te roken hebben we de ananas gember saus gemaakt. Je gooit gewoon alles in een blender en dat is het. De volgende stap in dit recept zorgt ervoor dat de spareribs geweldig mals worden waarbij de smaak van de saus diep in het vlees gekookt wordt. De oventray sluit je af met aluminiumfolie en dan gaat deze terug in de Smoker.

Wij hebben de temperatuur in de Masterbuilt eerst verhoogt tot 150ºC. Een uurtje is dan genoeg voor malse sapreribs. Wil je ze nog zachter dan laat je ze gewoon een half uur langer in de saus.

Nadat ze in de saus hebben gelegen grillen we ze nog even kort af om de saus een beetje te karameliseren. We hebben nog wat schijven ananas op de spareribs gelegd om de haters nog even te fucken. Nee hoor. Het ziet er gewoon leuk uit en de kinderen zijn gek op gegrilde ananas.

Dit zijn dus onze ananas gember spareribs. Als jij ze durft te maken laat ons dat dan weten in een reactie hieronder. Of beter! Maak ze en maak een foto. Plaats deze op Instagram. Tag @bbqhelden en @masterbuilteu zodat we kunnen zien hoe het er uitziet.

Ingrediënten

Voor de dry rub

Voor de saus

 • 250 gram ananas in blik inclusief sap
 • 1/4 liter ketchup
 • 2 tenen knoflook
 • 4 flinke el honing
 • 2 el ketjap manis
 • Sap van een halve citroen
 • 2 tl gehakte gember
Beer in a Box

Beer pairing

Donker & Elegant

Van dubbel, Amber, Bock, Quadrupel tot Barleywine.

Bereiding

 1. Verwijder het vlies van de spareribs door een ontbijtmes tussen het bot en het vlies te steken. Trek het mes omhoog tot je een vinger onder het vlies kunt steken en trek dan het vlies van de spareribs.
 2. Meng de ingrediënten van de dry rub en bestrooi de spareribs aan alle kanten. Laat ze zo in de koelkast liggen terwijl je de barbecue aansteekt.
 3. Bereid een barbecue voor met een indirecte temperatuur van 120ºC en wat rookhout. Wij gebruiken kersenhout voor de milde smaak en de mooie kleur die het vlees geeft. Leg de spareribs op het rooster en laat ze zo 2 uur roken.
 4. Maak ondertussen de ananas gember saus door alle ingredienten in een blender te stoppen en te pulseren tot een egale saus.
 5. Haal de spareribs uit de barbecue en leg ze in een ovenschaal. Schenk de saus eroverheen en sluit de ovenschaal goed af met aluminiumfolie.
 6. Zet de ovenschaal een uurtje terug in de barbecue tot het vlees heerlijk mals is. Langer als ze nog niet mals genoeg naar je zin zijn.
 7. Haal de spareribs uit de ovenschaal en leg ze nog even terug op het rooster om de saus wat te karameliseren en dan zijn ze klaar.

Gearchiveerd onder:

, ,

Sommige links in dit bericht zijn affiliate links. Als je erop klikt om een ​​aankoop te doen, verdienen wij een commissie zonder extra kosten voor jou.

Like, deel of laat een reactie achter

BBQ-heldenDeze BBQ-Helden zijn Harco en Erik. En wij gaan ervoor zorgen dat jij met meer zelfvertrouwen achter de barbecue staat.

Meer over ons

Vuur en Rook