Dit toetje zagen wij voorbij komen op de Facebook groep Smoke & BBQ. Wij vonden het er zo goed uitzien dat we de maker hebben gevraagd of wij het recept mochten delen met jullie.
Deze ananas met rum kost een beetje werk en tijd maar maakt een geweldig toetje. En vanaf nu niet alleen nog maar te eten bij Casa di Bemelmans.
Alle ingrediënten voor ananas Casa di Bemelmans. Dat valt erg mee toch?
Hol de ananas uit. De kern is van zichzelf erg bitter en hard. Gebruik een ananasboor als je die hebt. Het kan ook met een scherp fileermes maar dat is wat meer werk.
Zet de kroon vast op de ananas met een paar satéprikkers en zet het geheel in een aluminiumbakje.
Na 2,5 uur mag de ananas van de barbecue. Alle rum en de rest van de ingredienten is opgenomen door de ananas. Snij nu de schil van de ananas.
Snij dunne gelijke stukken van zo’n 2cm in doorsnee en 10cm lang. Serveer met vanille-ijs, limoen, muntblaadjes en slagroom.
Ingrediënten
- Ananas
- Rum
- 2 stokjes kaneel
- 3 stuks steranijs
- 1 vanillestokje
- 2 eetlepels bruine basterdsuiker
Bereiding
- Bereid de barbecue voor voor een indirecte bereiding op 150ºC
- Snijd de kroon van de ananas af
- Verwijder de harde bittere kern uit de ananas met een ananasboor of een scherp mes
- Vul de ananas met de kaneel, steranijs, vanille en basterdsuiker
- afvullen met de rum
- Zet de kroon weer terug op de ananas en zet deze eventueel vast met een paar satéprikkers
- Zet de ananas in een aluminium bakje zo ver mogelijk van de directe hitte
- Na 2,5 uur is de ananas klaar en haal je de ananas van de barbecue
- Snij buitenzijde eraf en serveer naar wens