Appelbom met spek en bbq saus

Appelbom met spek en bbq saus

Wist je dat appel en spek heel goed samen gaan? Nee, dan moet je dat maar van ons aannemen. Maar je moet alvast toegeven dat deze appelbommen er geweldig uitzien, of niet?

Je kan ze heel goed aan het eind van een barbecuefeestje maken terwijl je aan het eten bent. Houd wel een klein beetje ruimte over want het is een machtige hap.

zoete-stevige-appelsWat je nodig hebt zijn stevige zoete appels zoals deze pink ladys.

appels-geschild-zonder-klokhuisJe schilt ze en verwijdert het klokhuis.

appels-omwikkelt-met-ontbijtspekDan omwikkel je ze met ontbijtspek. Met een paar cocktailprikkers houd je de spek op zijn plek.

appels-omwikkelt-met-spek-en-dryrubDan bestrooi je de appels met ontbijtspek met wat dry-rub. Wij gebruikten hier de Apple barbeque rub van American Stockyard. Maar elke zoete dry-rub werkt.

appelbommen-indirect-op-de-barbecueNu gaan de appels indirect op de barbecue. De keteltemperatuur is ergens rond de 160°C. Lager mag ook, dan duurt het alleen wat langer. Maar je hebt toch geen haast toch? Je zou een beetje rookhout kunnen gebruiken voor een lichte rooksmaak.

ontbijtspek-goudbruin-en-knapperigNa ongeveer 20 tot 25 minuten check je of de spek al mooi goudbruin is. Draai alle appels ook even een kwartslag zodat de appels gelijkmatig gaar worden.

appelbom-met-bbq-sausAls de spek naar je zin is dan smeer je ze in met de barbecuesaus. Dit is de Kansas City Red van The Dutch BBQ Crew. Sluit het deksel weer een paar minuten zodat de saus kan karameliseren.

appelbomHaal de appels voorzichtig van het rooster. Gebruik hiervoor een spatel want de appels zijn zacht geworden en kunnen snel beschadigen. Laat ze een beetje afkoelen want de appels zijn gloepend heet.

Ingrediënten

 • 4 stevige zoete appels
 • 12 plakken ontbijtspek
 • 4 tandenstokers
 • Een zoete dry-rub. gekocht of zelfgemaakt.
 • Een mooie zoete barbecuesaus. gekocht of zelfgemaakt.

Bereiding

 1. Bereid een barbecue voor een indirecte bereiding met een keteltemperatuur van 160°C. Het mooiste is om 2 zones met hitte tegenover elkaar te krijgen waar je de appels straks middenin kan zetten.
 2. Schil de appels en verwijder het klokhuis
 3. Neem een plak ontbijtspek en wikkel die om de appel. Neem zoveel plakken spek als nodig is om de hele appel te bedekken. Gebruik cocktailprikkers om de spek op zijn plek te houden.
 4. Bestrooi de spek met een dryrub
 5. Zet de appels in een rij tussen de 2 rijen hitte en sluit het deksel
 6. Open na 20 minuten het deksel en draai de appels een kwartslag en sluit het deksel weer
 7. Kijk na 10 minuten of de spek naar je zin is. Je wilt het graag goudbruin en knapperig.
 8. Smeer nu de appels in met een beetje bbq saus en sluit het deksel nog 5 minuten
 9. Na 5 minuten mogen de appels van de barbecue.

Gearchiveerd onder:

, ,

Sommige links in dit bericht zijn affiliate links. Als je erop klikt om een ​​aankoop te doen, verdienen wij een commissie zonder extra kosten voor jou.

Like, deel of laat een reactie achter

BBQ-heldenDeze BBQ-Helden zijn Harco en Erik. En wij gaan jou helpen om jouw barbecue tot een smakelijk en compleet feestje te maken.

Meer over de BBQ-Helden.

Vuur en Rook