Appelcider Jack grog

Appelcider Jack grog

Wij zijn helemaal van de winterbarbecue. Vooral als het echt koud is lekker aan de gang met vuur en rook. Maar als je in de winter een middag buiten bezig bent geweest dan kan je wel een opwarmertje gebruiken. Wat je dan nodig hebt is een lekkere grog. Het enige dat echt op de gril gaat is een halve citroen en wat citroenschijven, voor de rest kan je dit ook in de keuken maken.

Wij hebben een grog verzonnen met appelcider en een flinke scheut whiskey. Deze voel je lekker langzaam naar binnen glijden.

Alle ingrediënten voor een lekkere grog. Vroeger kregen we ze nog wel eens met thee en een beetje honing. Deze is wat sterker.

Het is niet helemaal te verantwoorden om dit recept op deze site te zetten. Het enige dat op de gril gaat is de citroen. De smaak van de citroen wordt wel degelijk anders. Een stuk zoeter.

Je maakt de grok af met een kaneelstokje en steranijs. Ga lekker op de bank zitten en steek de open haard aan. Maak verder maar geen plannen.

Ingrediënten

Voor 3 personen

  • 2 flesjes appelcider
  • 2 shots (10cl) whiskey
  • 1 citroen
  • 3 kaneelstokjes
  • 3 steranijs

Bereiding

  1. Giet 2 flesjes appelcider en 2 shots whiskey in een steelpan en breng het aan de kook
  2. Snij een citroen doormidden en snij van 1 helft 3 schijven
  3. Maak het rooster goed schoon en leg de hele, halve citroen met de snijkant naar beneden op de barbecue samen met de 3 schijven
  4. Giet de warme appelcider in een beker. Knijp uit de halve citroen een beetje citroensap.
  5. Steek een kaneelstok erbij en een steranijs.

Gearchiveerd onder:

,

Sommige links in dit bericht zijn affiliate links. Als je erop klikt om een ​​aankoop te doen, verdienen wij een commissie zonder extra kosten voor jou.

Like, deel of laat een reactie achter

BBQ-heldenDeze BBQ-Helden zijn Harco en Erik. En wij gaan ervoor zorgen dat jij met meer zelfvertrouwen achter de barbecue staat.

Meer over ons

Vuur en Rook