Appels op de barbecue zijn perfect als iedereen vol is van het vlees maar eigenlijk nog wel een toetje wil.
Ook zijn ze heerlijk in schijven op een hamburger of bij varkensvlees.
Ingrediënten
- Appels, bijvoorbeeld Granny Smith’s
- bruine suiker
- kaneel
- citroensap
- water
- klein beetje olijfolie
Bereiding
Als toetje
- Maak het rooster van de barbecue schoon
- Snij de appels doormidden, verwijder het klokhuis, laat de schil zitten
- Leg de halve appels een poosje in een mengsel van water en citroen
- Smeer de binnenkant in met olijfolie
- Gril de appel ongeveer 6 tot 8 minuten
- strooi direct na het grillen wat bruine suiker en kaneel over de appel
- Serveer met ijs
Bij vlees
- Verwijder het klokhuis maar laat de schil zitten
- Snij de appels in schijven
- Leg de schijven een poosje in een mengsel van water en citroen
- Smeer beide zijden in met olijfolie
- Gril de schijven om en om voor ongeveer 4 minuten