Bacondel speciaal de bbq snack voor kinderen

Recept van Thijs BBQ
Bacondel speciaal de bbq snack voor kinderen

Iets lekkers van de barbecue voorschotelen aan kinderen is niet altijd eenvoudig. “Dat lust ik niet” klinkt het al gauw. Tijd om iets te bedenken wat lekker is voor ze, er leuk uit ziet en waar je nog enigzins culinair je best voor moet doen.

Na het zelf proeven van de snack werd me al snel duidelijk dat dit meer dan alleen een bbq hapje voor kinderen was. Frikadel, bacon, ui, afgelakt met een currysaus en lekker dippen in de mayonaise. Geweldig lekker voor iedereen. Ik kan het aanraden voor op feestjes of gewoon zomaar voor bij een biertje.

Snel aan de slag dus. Neem de kleine frikandellen uit een doos bittergarnituur of snijd een frikandel in stukken van ongeveer 4 centimeter. Zoals bij een frikandel speciaal snijden we hem in de lengte in en in dit geval snijden we hem helemaal door.

Halveer 10 van de plakken ontbijtspek en leg op een half plakje spek de twee helften van de frikandel. Snipper de uien en leg 2 theelepels ui tussen elke 2 helften frikandel. Wikkel het ontbijtspek om de frikandel en om te voorkomen dat de ui er via de zijkanten uit valt, rollen we het geheel ook nog in een hele plak ontbijtspek. Prik vervolgens een tandenstoker door de bacondel om het spek op z’n plek te houden.

De snacks gaan met 120°C op het rooster en we laten ze rustig garen tot de spek mooi bruin begint te worden. In de tussentijd doen we de curry in een bakje en verdunnen het met een beetje appelsap. Als de curry een mooie dikte heeft, is hij makkelijker aan te brengen met de kwast.

Bij deze snack zijn geen verdere toevoegingen gedaan van rubs, andere sauzen of rookhout. Het moet echter wel in de buurt blijven van een frikadel speciaal.

De snacks worden met de currysaus rondom in gekwast en na 10 minuten nogmaals. Om er zeker van te zijn dat de binnenkant goed op temperatuur is, checken we dit met de kerntemperatuurmeter. Bij 70°C kern zijn de Bacondel Speciaal klaar om te serveren. Een speciaal is echter pas compleet als er mayo bij is. De mayonaise doen we er in een schaaltje bij om lekker in te dippen.

Bij de volgende gelegenheid maak je er waarschijnlijk twee keer zoveel, want ze zijn op voor je erg in hebt. Waar het idee van de Bacondel Speciaal mee begon…. ik kan melden dat ze bij mijn kinderen zeer goed in de smaak vallen.

Ingrediënten

 • 5 frikandellen (ontdooid)
 • 30 rechte plakken ontbijtspek
 • 1 rode ui
 • Curry
 • Appelsap

Bereiding

 1. Bereid een barbecue voor met 2 zones en een keteltemperatuur van ongeveer 120°C.
 2. Snij de frikandellen in kwarten van ongeveer 4 cm en dan nog een keer doormidden
 3. Snij 10 van de plakken spek in tweeën de andere 20 laat je heel.
 4. Snipper de uien en leg 2 theelepels ui tussen elke 2 helften frikandel
 5. Wikkel een halve plak ontbijtspek om de frikandel en wikkel het geheel ook nog in een hele plak
 6. Prik een tandenstoker door de bacondel om het spek op z’n plek te houden
 7. Leg de bacondellen op de barbecue aan de koelere zijde van het rooster
 8. Meng de curry met een beetje appelsap tot de curry dun genoeg is om met een kwast te smeren
 9. Als de spek goudbruin is dan smeer je de bacondellen in met de currysaus. Na 10 minuten doe je dit nog een keer vlak voordat ze van het rooster komen
 10. Serveer de bacondellen met mayonaise om er een echte bacondel speciaal van te maken

Gearchiveerd onder:

Sommige links in dit bericht zijn affiliate links. Als je erop klikt om een ​​aankoop te doen, verdienen wij een commissie zonder extra kosten voor jou.

Like, deel of laat een reactie achter

BBQ-heldenDeze BBQ-Helden zijn Harco en Erik. En wij gaan ervoor zorgen dat jij met meer zelfvertrouwen achter de barbecue staat.

Meer over ons

Vuur en Rook