Bananentoetje op de barbecue

Deel:


Wat is een geslaagd barbecue feestje zonder een heerlijk toetje? En in dit geval een bananentoetje, een barbecue interpretatie van een bananasplit.

Bereid dit toetje boven de langzaam minder heet wordende kolen. Je hebt wel een barbecue met een deksel nodig.

Variatietips

Je kan er 1 of meerdere van de volgende garneringen er bij geven: Geraspte kokos, cacaopoeder, honing, pecan- of pistachenootjes. De rum kan je ook vervangen door Amaretto, of je laat de alcohol eruit (Huh??).

Varieer er ook lustig op los met het ijs, zolang het maar volle smaken zijn, zoals chocolade, aardbeien, echte vanille. Frisse ijssmaken zoals citroen of meloen, zijn wat minder geschikt.

Ingrediënten

  • 1 banaan per persoon
  • 30 gram chocolade in blokjes per banaan
  • 10 tot 15 gram boter per banaan
  • Bruine rum
  • Kaneelijs

Bereiding

  1. Snij de holle zijde van de banaan over de lengte in, waarbij je wel de banaan snijdt, maar niet de schil aan de bolle zijde
  2. Verdeel de blokjes chocolade in de gespleten banaan
  3. Stop er hier en daar ook een klein klontje boter in
  4. Besprenkel de banaan met een beetje rum
  5. Leg de bananen met de bolle kant op het barbecuerooster en sluit het deksel
  6. Na 15 minuten zijn de bananen klaar
  7. Serveer de hele banaan in de schil op een bord met 1 of 2 bolletjes kaneelijs


Deel, like of reageer op Bananentoetje op de barbecue via Facebook

The Bastard



Meer BBQ artikelen


Top