In English

Barbecue jalapeño poppers

In samenwerking met

Barbecue jalapeño poppers

Het wordt al bijna weer warm genoeg om vrienden uit te nodigen voor een barbecuefeestje. Dan moet je ook na gaan denken over de snacks die je op tafel zet om je gasten tevreden te houden terwijl jij lekker achter de barbecue bezig bent.

Dan hebben wij met de jalapeño popper de perfecte snack. Deze met roomkaas gevulde jalapeño pepers met spek zijn een voortreffelijke mix van romige kaas, de mild pittige peper en de zoute spek. Afgemaakt met een lekkere klodder barbecuesaus is ie helemaal compleet.

Je kan er ook meteen lekker veel maken want we gaan je ook vertellen hoe je ze in kunt vriezen zodat je altijd een voorraadje in de vriezer hebt liggen.

Hoe heet zijn jalapeño poppers?

Dat maak je helemaal zelf uit. Als je zorgvuldig de zaden en zaadlijsten verwijdert dan vallen ze reuze mee. De meeste hitte zit trouwens in de zaadlijsten. Dat zijn de lichtere randen vruchtvlees in de peper waar de zaadjes aan groeien.

Wij gebruiken een theelepel met een iets scherpe rand om de zaadlijsten uit de jalapeño peper te schrapen. Wil je de poppers toch iets scherper dan snij je de zaadlijsten fijn en meng je ze door de roomkaas. Kan je helemaal niet tegen een beetje pit dan haal je een paar groene snoep paprika’s om te vullen. Let wel goed op waar je ze neerlegt in de barbecue.

Naast het vullen van de pepers is de enige andere uitdaging te zorgen dat ze niet onder het rooster eindigen als ze bijna klaar zijn. Dan worden de pepers namelijk een stuk zachter en passen ze makkelijker tussen de spijltjes van het rooster. De beste manier is om ze dus overdwars op de spijltjes te leggen. Nog beter is om een taartrooster te gebruiken om ze op te barbecueën en te vervoeren.

We leggen de gevulde pepers op de bovenste twee roosters van onze Masterbuilt smoker. Daar is de temperatuur het meest constant zodat de spek rondom gelijk gaart. Als je niet low and slow aan het barbecueen bent dan komt er op het niveau van het onderste grill rooster toch iets meer warmte van onder dan van boven.

Hoe werkt de Masterbuilt smoker eigenlijk?

De Masterbuilt gravity fed smoker is een zogenaamde offset smoker waarbij de warmtebron los staat van de ketel waarin je aan het barbecueën bent. Aan de zijkant van de smoker hangt een oversized briketten starter die je kunt vullen met briketten of houtskool. Deze kolom steek je van onder aan waardoor er hitte ontstaat. Deze hitte wordt vervolgens de ketel ingeleid waardoor je een hele gelijkmatige temperatuur krijgt zonder directe hitte.

De ventilator is daarbij het belangrijkste onderdeel in de hele smoker. Deze ventilator wordt aangestuurd door een thermostaat in de barbecue. Die thermostaat stel je zelf in op de gewenste temperatuur en de ventilator gaat blazen wanneer de temperatuur onder de ingestelde temperatuur komt. Zo kan je de temperatuur in de ketel heel stabiel houden zonder dat je zelf hoeft te klieren met schuiven.

Let op dat je de jalapeño pepers niet te ver doorkookt. De spek moet mooi goudbruin worden, de kaas gesmolten en de pepers iets zachter. Gaar je ze te ver dan worden de pepers te zacht en kleuren ze ook bruin. Dat ziet er gewoon niet zo mooi uit.

Wij smeren de jalapeno poppers graag in met een beetje barbecuesaus als ze bijna klaar zijn. Het zoete van de saus maakt deze snack helemaal af. De laatste uitdaging is dat je ze niet zelf op eet voordat je gasten weten dat je ze op de barbecue hebt liggen. Onthou wel dat de kaas gloepend heet is.

Hoe vries je jalapeño pepers in?

Wij maken altijd meer jalapeno poppers dan dat we denken nodig te hebben. Aan de ene kant eten ze zo makkelijk weg dat je er altijd te kort hebt en mochten ze toch overblijven dan vriezen we ze in voor het volgende barbecue feestje. Maar hoe doe je dat?

 1. Neem een taartrooster, of een baplaat, en leg daar een vel bakpapier op.
 2. Leg de jalapeno poppers op het bakpapier zonder dat ze elkaar raken.
 3. Laat ze iets afkoelen en zet dan het hele taartrooster in de vriezer en laat ze daar een hele dag liggen.
 4. Gooi ze daarna in een ziplockzak en leg deze weer in de vriezer.

Zo kan je ze zeker een half jaar bewaren maar als je onthoudt dat ze er liggen dan weten we zeker dat ze al eerder weg zijn. Wil je ze weer opwarmen dan leg je ze op 200ºC 20 tot 25 minuten in de oven totdat de spek weer mooi goudbruin is.

Deze jalapeño poppers zijn de perfecte snack voor je volgende barbecuefeestje. Ga jij ze ook maken laat ons dat dan weten in een reactie hieronder. Of beter! Maak een foto en plaats deze op Instagram. Tag @bbqhelden en @masterbuilteu zodat we kunnen zien hoe het er uitziet.

Ingrediënten

 • 16 jalapeño pepers
 • 200 gram roomkaas
 • 50 gram geraspte Goudse kaas
 • 1 tl gerookte paprikapoeder
 • 1 tl geroosterde uienpoeder
 • 8 plakken ontbijtspek
 • Je favoriete bbq saus
Beer in a Box Beer in a Box

BBQ-Helden Box

Bitter & Growl

Dit is speciaal voor de IPA liefhebbers.

Bereiding

 1. Snij de pepers doormidden en verwijder de zaden en zaadlijsten.
 2. Meng de roomkaas, geraspte kaas, paprikapoeder en uienpoeder.
 3. Vul elke halve peper met een flinke theelepel van de kaasmix
 4. Snij de ontbijtspek doormidden en wikkel een halve plak om de gevulde peper.
 5. Gaar de pepers 15 tot 20 minuten op 200ºC tot de spek goudbruin is, de kaas gesmolten en de jalapeño pepers iets zachter.
 6. Smeer de pepers de laatste paar minuten in met een beetje barbecue saus. Laat ze iets afkoelen voordat je ze serveert.

Gearchiveerd onder:

, , , ,

Sommige links in dit bericht zijn affiliate links. Als je erop klikt om een ​​aankoop te doen, verdienen wij een commissie zonder extra kosten voor jou.

Like, deel of laat een reactie achter

BBQ-heldenDeze BBQ-Helden zijn Harco en Erik. En wij gaan ervoor zorgen dat jij met meer zelfvertrouwen achter de barbecue staat.

Meer over ons

Vuur en Rook