In English

Bavette rolletjes met asperge, paprika en ui

Bavette rolletjes met asperge, paprika en ui

Nu het weer echt barbecue weer genoemd mag worden kan je weer lekker experimenteren. We hebben deze bavette rolletjes gemaakt met aspergepuntjes die nu volop in de winkels liggen. Samen met paprika en ui heb je een prachtig hapje.

De bavette gaan we in dunne plakken snijden van ongeveer 6 x 12 cm. Elke plak moet ongeveer 5 tot 7 mm dik zijn. Dat is een secuur klusje dat je met een beetje gduld en een scherp mes prima voor elkaar krijgt. Lijkt het je te moeilijk vraag dan je slager om het voor je te doen.

Bavette is nooit helemaal gelijk aan dikte. Dus soms kan je uit een deel wel 3 dunnere plakken snijden. Neem een scherp mes en probeer deze evenwijdig te houden aan je werkblad. Daarna snij je met korte sneden door het vlees. Til af en toe het vlees omhoog zodat je kan zien waar je met het mes zit.

Daarna bestrooi je elk plakje voor en achter met een beetje dry rub. Zo laat je ze minstens 3 kwartier in de koelkast liggen. Het zout in de dry rub zorgt ervoor dat de smaken wat dieper intrekken in het vlees.

In de tussentijd snij je de paprika’s en ui in gelijke diktes ongeveer gelijk aan die van de asperge puntjes.

Dan bak je de groentes in een gietijzeren skillet terwijl je ze regelmatig omschept om verbranden te voorkomen. Is je skillet niet groot genoeg dan bak je de groentes in delen. Wat je wil is dat alles net niet zacht is. Dat komt later wel goed.

De rolletjes maak je door 3 apsergepuntjes, 3 of 4 stukjes paprika en wat ui in een plakje bavette te rollen. Daarna prik je er een tandenstoker doorheen. De rolletjes garen we indirect op een temperaturr van ongeveer 200°C. Check zo nu en dan of de rolletjes gelijk garen. Keer ze een keertje om of verplaats ze als je merkt dat de ene kant, of het ene rolletje, harder gaat dan de ander.

De bavetterolletjes serveren we met een beetje salsa. Nu is het jouw beurt. Maak deze bavette rolletjes zelf en laat ons weten of het gelukt is. Of beter! Maak een foto en plaats deze op Instagram. Tag @bbqhelden zodat we kunnen zien hoe ze eruit zien.

Ingrediënten

 • 600 gram bavette
 • 350 gram aspergepuntjes
 • 1 rode paprika
 • 1 gele paprika
 • 1 rode ui
 • 2 el olijfolie
 • salsa

Voor de dry rub

Beer in a Box Beer in a Box

BBQ-Helden Box

Bitter & Growl

Dit is speciaal voor de IPA liefhebbers.

Bereiding

 1. Snij de bavette eerst in plakken van ongeveer 6 x 12 cm. Daarna snij je ze voorzichtig doormidden of in drieen tot ze allemaal ongeveer 5 tot 7 mm dik zijn.
 2. Meng alle ingredienten voor de dry rub en bestrooi de plakjes bavette ermee aan voor en achterkant. Laat ze zo minstens 3 kwartier in de koelkast liggen.
 3. Snij de paprika en ui in ongeveer gelijke dikte als de aspergepuntjes.
 4. Bak ze in een beetje olijfolie tot ze net niet zacht zijn.
 5. Wikkel een paar aspergepuntjes, paprika en ui in elk plakje bavette. Daarna zet je ze vast met een tandenstoker.
 6. Barbecue ze indirect op een temperatuur van ongeveer 200°C tot een kerntemperatuur van 60°C.

Gearchiveerd onder:

, , ,

Sommige links in dit bericht zijn affiliate links. Als je erop klikt om een ​​aankoop te doen, verdienen wij een commissie zonder extra kosten voor jou.

Like, deel of laat een reactie achter

BBQ-heldenDeze BBQ-Helden zijn Harco en Erik. En wij gaan ervoor zorgen dat jij met meer zelfvertrouwen achter de barbecue staat.

Meer over ons

Vuur en Rook