BBQ-helden signature rub

BBQ-helden signature rub

De BBQ-helden rub is een goede basis rub voor varkensvlees en kip. Ook smaakt het geweldig op gegrilde asperges.

Deze rub heeft geen zout maar kan niet zonder. Niet elk recept heeft een gelijke hoeveelheid zout nodig. Zo kan een dik stuk vlees als een hele kip een complete eetlepel zout gebruiken maar gebruik je het op een dunner stuk vlees of asperges dan is een klein beetje zout genoeg.

Het afmeten van deze kruiden is een beetje lastig omdat je ze vaak koopt in verschillende vormen. Laurier bijvoorbeeld zijn hele bladen die gebroken en klein gemaakt moeten worden. Zijn de hoeveelheden iets anders dan is het niet zo’n punt.

Hoe te gebruiken

Smeer de kip, aardappelen of asperges lichtjes in met wat olijfolie en strooi de rub er over heen. Op bijvoorbeeld een kip of spareribs mag het er lekker dik op zitten. Heb je even de tijd dan laat je het een paar uurtjes in de koelkast intrekken. Gebruik altijd olie omdat de gebruikte kruiden oplossen in olie.

Maak er een marinade van

Mix een hoeveelheid rub met een gelijke hoeveelheid olijf- of plantaardige olie. En laat dit een uurtje of langer op smaak komen.

Ingrediënten

2 eetlepels gedroogde salie
1 eetlepel gedroogde rozemarijn
1 eetlepel gedroogde tijm
1 eetlepel gedroogde oregano
1 eetlepel gedroogde basilicum
1 eetlepel gedroogde laurier (ongeveer 10 blaadjes)
1 eetlepel zwarte peper
1 eetlepel suiker

Bereiding

  1. Weeg alles af en gooi het in een vijzel of tjobek. Je hebt ook van die kleine keukenmachientjes die het tot poeder kunnen verwerken. Op de foto hierboven staat het in de vorm zoals het de vijzel in gaat omdat dat er wat beter uit ziet.

Sommige links in dit bericht zijn affiliate links. Als je erop klikt om een ​​aankoop te doen, verdienen wij een commissie zonder extra kosten voor jou.

Like, deel of laat een reactie achter

BBQ-heldenDeze BBQ-Helden zijn Harco en Erik. En wij gaan jou helpen om jouw barbecue tot een smakelijk en compleet feestje te maken.

Meer over de BBQ-Helden.

Vuur en Rook