In English

bbq tosti met varkens schnitzel

In samenwerking met

bbq tosti met varkens schnitzel

Dit is een schaamteloze bbq tosti met een schnitzel. Niets bijzonders. Wit brood, een geweldige sappige schnitzel, ui en kaas. Veel kaas.

Wist je dat je barbecuesaus ook heel goed kunt gebruiken als marinade bij dunnere stukken vlees? Maak je je eigen barbecuesaus dan maak je deze iets zuurder door er wat extra azijn aan toe te voegen. Wij gebruikten appelcider azijn.

Voor dikkere stukken vlees heeft marineren niet zo heel veel zin omdat de marinade hooguit een paar millimeters intrekt. Ook als je het heel lang laat staan.

De volgende dag grillen we de schnitzel en hebben we alles al klaar staan voor het bouwen van de tosti. Nu kan je mooi gebruik maken van het Divide and Conquer systeem van Kamado Joe. We hebben de volgende set-up gemaakt op onze classic II. 1 helft heeft het gewone rooster en op de andere helft ligt de KJ grillplaat.

Na het grillen van de schnitzel gaan we de tosti bouwen. Voor de kaas gebruiken we geraspte kaas. Deze rasp je zelf. In voor geraspte kaas extra toevoegingen zodat de kaas niet meer aan elkaar plakt. Daarom is de kaas droger en smelt deze lang niet zo goed. Wij houden van ui daarom gaat er onder en over de kaas heel veel ui. Die snijden we dan wel heel dun.

De buitenkanten van de tosti smeren we in met een dikke laag boter. Zo rooster je de tosti straks perfect goudbruin terwijl de kaas de tijd krijgt om te smelten. Gebruik echte boter en smeer het er niet te zuinig op. Niemand heeft gezegd dat dit een gezond broodje wordt.

Als de grillplaat warm is en niet te heet dan gril je de tosti’s om en om in een paar minuten goudbruin. Druk de tosti af en toe stevig tegen de plaat. Zo krijg je een mooiere korst.

Ingrediënten

 • 2 dunne varkens schnitzels
 • 200 ml barbecuesaus
 • 1 eetlepel appelcider azijn
 • 4 sneeën wit brood
 • 1 rode ui fijn gesneden
 • 200 gram geraspte jonge kaas
 • Echte boter

Bereiding

 1. Maak een marinade door 200 ml barbecuesaus te mengen met 1 eetlepel appelcider azijn. Marineer de schnitzels 12 tot 18 uur in deze marinade.
 2. Bereid een barbecue voor om te grillen met een rooster en een grillplaat. Gril de schnitzels boven directe hitte tot een kerntemperatuur van 65°C.
 3. Smeer boter over 1 kant van 2 sneetjes brood. Leg 1 snee met de boterzijde naar beneden. Beleg het brood met de schnitzel, rode ui en geraspte kaas. Sluit af met de andere snee brood met de boter naar boven.
 4. Gril de tosti in 5 minuten om en om tot de kaas gesmolten is en het brood goudbruin. Serveer met barbecuesaus.

Gearchiveerd onder:

, ,

Sommige links in dit bericht zijn affiliate links. Als je erop klikt om een ​​aankoop te doen, verdienen wij een commissie zonder extra kosten voor jou.

Like, deel of laat een reactie achter

BBQ-heldenDeze BBQ-Helden zijn Harco en Erik. En wij gaan jou helpen om jouw barbecue tot een smakelijk en compleet feestje te maken.

Meer over de BBQ-Helden.

Vuur en Rook

Vuur en Rook

Blijf op de hoogte

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke maand een recept dat pas volgend jaar op de website staat.

nieuwsbrief inschrijving