foto's: Richard Bemelmans

De Bemelburger

Deel:


De Bemelburger van Richard Bemelmans is de ultieme hamburger. Dit is meer een bouwbeschrijving dan een recept. Neem de beste hamburger, de beste barbecuesaus, de beste kaas en Italiaanse bol en begin met bouwen.

Leuker en smakelijker dan een IKEA kast.

Hamburger-met-deukje-op-de-barbecueDit is een kant en klare Black angus Burger van 250 gram. Voor een hamburger een hele dikke, maar we maken dan ook een Bemelburger. Let op het kuiltje in het midden van de burger. Dit zorgt er voor dat de hamburger niet gaat zwellen en dik wordt.

italiaanse-bol-roosterenAls de kaas op hamburger gaat om te smelten gooi je er meteen de helften Italiaanse bol bij

hamburger-met-kaas-en-barbecuesausDe laatste minuut dat de hamburger op de barbecue ligt smeer je de burger in met de barbecuesaus. Niet eerder en de burger ook niet meer keren. Dan zou de barbecuesaus verbranden en dat zou jammer zijn.

Als de hamburger klaar is en het broodje licht geroosterd, gaan we met het bouwpakket beginnen.

  • opbouw-bemelburger-opbouw-1
  • opbouw-bemelburger-opbouw-2
  • opbouw-bemelburger-opbouw-3
  • opbouw-bemelburger-opbouw-4

Red-Jalapeno-van-Santa-Maria-en-Caribische-komkommer-van-rositasVoor de Bemelburger gebruik je de Red Jalapeno’s van Santa Maria en de Caribische komkommer van Rosita’s.

  • opbouw-bemelburger-opbouw-5
  • opbouw-bemelburger-opbouw-6

BemelburgerMaak er nu een mooie foto van en post hem op Facebook. Dat verdient deze burger.

Ingrediënten

  • Een flinke burger. Kant en klaar gekocht of zelf gemaakt.
  • Italiaanse bol
  • Ijsbergsla
  • Rucola sla
  • Curry
  • Red jalapeno’s
  • Caribische komkommers
  • Cheddar cheese
  • Een dry-rub. Gekocht of gemaakt
  • Barbecuesaus. Gekocht of gemaakt
  • Ei
  • Rode ui
  • Ontbijtspek

Bereiding

  1. Stook de bbq op tot 250 gr en een directe bereiding laat het rooster goed heet worden
  2. Duw in het midden van de burger met een lepeltje of je duim een holletje om te voorkomen dat de burger zich opblaast of dik wordt
  3. Kruid de burger aan de buitenkant rondom met de dry-rub
  4. Snij de Italiaanse bol in tweeën
  5. Bak de ei met hele dooier in een pan en bak 2 of 3 plakjes ontbijtspek goudbruin
  6. Leg de burger op het rooster voor 3 tot 4 minuten met gesloten deksel
  7. Draai de burger om en leg er meteen een paar plakken cheddar op en sluit de deksel
  8. Na 2,5 min smeer je wat barbecuesaus over de kaas en leg je de twee helften van de Italiaanse bol naast de burger op het rooster
  9. Na 2 min is het broodje en de burger klaar en pak je ze van de bbq
  10. Doe op het onderste gedeelte van de Italiaanse bol wat curry, ijsbergsla, rucola, het spek en dan de burger
  11. Leg er dan uienringen, Caribische komkommer, de jalapeno’s en als laats het ei er op
  12. De bovenkant van de Italiaanse bol er bij en je hebt een geweldige Bemelburger, smakelijk eten.


Deel, like of reageer op De Bemelburger via Facebook

Top