Bier ribben

In samenwerking met

Bier ribben

Iedereen die van barbecue houd is gek op spareribs. Toch? En weet je wat wij ook wel lekker vinden? Een koud pilsje. En dan het liefst samen met spareribs. Deze spareribs worden gaar gestoomd in bier en dat bier gebruik je daarna om de saus te maken.

Ze staan in 2 en een half uur op tafel, zijn heerlijk mals en erg makkelijk te maken. Barbecue hoeft wat ons betreft niet altijd uren te duren.

De eerste stap van het bereiden van spareribs. Ontvliezen. Aan de botzijde van spareribs zit een dun vlies. Deze moet je eraf halen. Deze wordt na het garen stug en papier-achtig.

Steek een bot mes onder het vlies en wurm een vinger eronder. Dan trek je het vlies zo in zijn geheel van de ribben. Is het vlies te glad dan neem je een stukje keukenpapier in je hand.

Deze spareribs masseer je lekker in met wat zout, peper en knoflook. Meer niet. Soms hebben spareribs niet meer nodig. Zeker niet als je ze daarna af maakt met een lekkere biersaus.

Leg de spareribs met de botjes naar beneden in een ovenschaal/braadslee of aluminium bak. Snij de ribs doormidden als de bak te klein is. Giet vervolgens een heel flesje bier in de bak.

Zorg dat je de bak goed af sluit met een stuk aluminiumfolie. Zo blijft de stoom mooi in de bak. De spareribs drogen dan niet uit tijdens het stomen en dan kan je de sappen later mooi weer gebruiken.

Met het vocht dat achterblijft in de bak maak je een lekkere barbecuesaus. De ribben smeer je regelmatig in terwijl je ze grilt boven directe hitte.

Wat vind je er van? Geweldig toch? Geweldig malse spareribs met een goudbruine saus.

Ingrediënten

 • 2 strengen spareribs
 • Grof zeezout
 • Versgemalen zwarte peper
 • 2 tenen knoflook
 • 1 flesje bier
 • 250 ml ketchup
 • 250 ml abrikozenjam
 • sap van een halve citroen
 • 2 theelepels worcestershire saus

Bereiding

 1. Bereid een barbecue voor met 2 zones op 150°C
 2. Verwijder het vlies van de ribben.
 3. Bestrooi ze met versgemalen zwarte peper en grof zout. Rasp vervolgens een teen knoflook per streng. Masseer alles in aan beide kanten van de ribs.
 4. Leg de spareribs in een aluminium bak met de botjes naar beneden en giet er een flesje bier bij leeg.
 5. Sluit de bak goed af met aluminiumfolie zodat er geen stoom kan ontsnappen
 6. Zet de bak op de barbecue en laat deze 2 uur staan of tot het vlees mals is geworden.
 7. Haal de bak van de barbecue. Haal de ribben uit de bak en giet het sap over in een pan.
 8. Zet de pan op de barbecue en giet daar de ketchup, de abrikozenjam, citroensap en worcestershire saus bij.
 9. Kook de saus tot het iets ingedikt is.
 10. Leg de ribben eerst met het vlees naar beneden boven de directe hitte. Smeer de bot zijde in met de saus en draai de spareribs vervolgens om. Smeer dan de vleeszijde in met de saus. Laat de ribben 5 minuten liggen.
 11. Vlak voordat je de ribben van de barbecue afhaalt smeer je ze nog een keer in met de saus.

Gearchiveerd onder:

,

Sommige links in dit bericht zijn affiliate links. Als je erop klikt om een ​​aankoop te doen, verdienen wij een commissie zonder extra kosten voor jou.

Like, deel of laat een reactie achter

BBQ-heldenDeze BBQ-Helden zijn Harco en Erik. En wij gaan ervoor zorgen dat jij met meer zelfvertrouwen achter de barbecue staat.

Meer over ons

Vuur en Rook