In English

Big Bob Gibson Bar-B-Q White Sauce

Dit is niet de gebruikelijke bbq saus. De saus is wit, een beetje zuur en dun. Het is echt iets unieks. Deze saus is bekend geworden in Alabama in het barbecue restaurant van Chris Lilly. Toen het restaurant nog in handen was van Bob Gibson werd het recept geheim gehouden en kon iedereen er naar raden.

Chris gaat er wat relaxter mee om. In zijn boek staat een recept en online kan je er ook meerdere vinden. Wij hebben het recept een beetje aangepast naar onze eigen smaak. In het origineel gaat heel veel azijn. Dat vonden wij echt te zuur. En we vinden appelcider azijn ook lekkerder dan witte natuurazijn.

Steve Lily geeft in zijn eigen boek aan dat er inmiddels vele versies zijn van de originele Big Bob Gibson White sauce, waaronder die van hem. De saus gebruik je oorspronkelijk om een halve kip in onder te dompelen maar werkt ook goed in kleinere hoeveelheden. Je kan de saus ook goed gebruiken als salade dressing. Wil je een vergelijkend waren onderzoek doen dan kan je de white sauce ook kant en klaar kopen.

Dry rubs bestellen

Ingrediënten

  • 200 gram mayonaise
  • 2 el appelcider azijn
  • 2 el suiker
  • 1 tl mierikswortel
  • 1 tl versgemalen zwarte peper
  • 1 tl citroensap
  • ½ tl zout
  • ¼ tl cayenne peper

Bereiding

  1. Gooi alles in een kom en roer goed door elkaar. Laat het een uurtje in de koelkast staan voordat je het gebruikt. Heb je een beetje schoon gewerkt dat kan je de saus een week of 2 goed houden.

Gearchiveerd onder:

Sommige links in dit bericht zijn affiliate links. Als je erop klikt om een ​​aankoop te doen, verdienen wij een commissie zonder extra kosten voor jou.

Like, deel of laat een reactie achter

The Bastard

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

BBQ-heldenDeze BBQ-Helden zijn Erik en Harco. BBQ-bloggers van het jaar 2019 en wij gaan jou helpen om jouw barbecue tot een smakelijk en compleet feestje te maken.

Meer over de BBQ-Helden.