Zelfgemaakte bbq saus is al veel lekkerder dan de meeste kant en klare sausen maar deze bbq saus met blauwe bessen is helemaal geweldig. Deze saus smaakt perfect bij varkensvlees zoals beenham of spareribs maar ook bij gegrilde kip.
Deze blauwe bessen bbq saus is super makkelijk om te maken. Gooi alle ingrediënten in een pannetje en laat het zachtjes opwarmen. Het moeilijkste is wachten tot de blauwe bessen openbarsten en de saus genoeg is ingedikt. Daarna hoef je het alleen maar door de blender te gooien. We gebruiken gerookt zeezout en gerookt paprikapoeder om de saus net dat beetje rooksmaak te geven dat het heel goed kan gebruiken.
Kan je geen verse blauwe bessen vinden dan kan je ze ook gewoon uit de vriezer halen. Werkt net zo goed. Je moet ze alleen eerst ontdooien en afgieten voordat je ze in het pannetje gooit. Anders duurt het veel langer voordat de saus genoeg is ingekookt dat het op een saus lijkt.
Dit is onze blauwe bessen bbq saus. Smeer het op een paar dikke spareribs of op een broodje beenham. Ga jij de saus maken, laat dat dan weten in de reacties hieronder. Of beter! Maak een foto en plaats deze op Instagram. Tag @bbqhelden zodat we kunnen zien wat je hebt gemaakt.
Ingrediënten
- 1 el olijfolie
- 1 kleine witte ui
- 1 teen knoflook
- 400 gram blauwe bessen
- 4 el stroop
- 2 el suiker
- 2 el appelazijn
- 1 el Worcestershire saus
- 1 el gerookte paprika poeder
- Sap van een halve citroen
- 1/2 tl gerookt zeezout
- Versgemalen zwarte peper naar smaak
Bereiding
- Snij de ui en de knoflook tenen heel fijn.
- Doe de olijfolie in een pannetje en laat dit zachtjes opwarmen met de ui en de knoflook.
- Als de ui zacht is geworden dan mag de rest van de ingrediënten erbij en laat je alles zachtjes doorkoken
- Haal de pan van het vuur als de blauwe bessen zacht zijn geworden en de saus is ingedikt zodat het aan de achterkant van een lepel blijft hangen.
- Laat het afkoelen en haal het door de blender om er een egale saus van te maken.