In English

Blauwe bessen taartje van bladerdeeg

Blauwe bessen taartje van bladerdeeg

De blauwe bessen waren in de aanbieding dus sloegen we grof in. Met twee grote bakken tegelijk kwamen we bij de appie vandaan. De helft vroren we in en met de andere helft gingen we lekker experimenteren. Het eerste experiment zijn deze taartjes geworden. Het is een beetje knoeien maar het resultaat staat geweldig als dessert na je barbecue feestje.

Wist je dat blauwe bessen hartstikke gezond zijn? Ze zitten vol met antioxidanten, calcium, magnesium, ijzer en fosfor. Dan weet je dat ook weer. En omdat ze zo gezond zijn mogen we ze een beetje minder gezond maken met een flinke hoeveelheid suiker. Als een taartje niet zoet wordt dan kan je ze net zo goed niet eten toch?

De taartjes van bladerdeeg zijn een beetje lastig om te maken maar met een beetje knoeien lukt het wel. Het is de bedoeling dat je bakjes vouwt waar de blauwe bessen in komen te liggen. Als je de hoekjes met een beetje water dichtvouwt dan blijven ze wel plakken.

Het helpt ook als het bladerdeeg koud is anders wordt het te zacht en stort je taartje al in elkaar voordat het gebakken is. Dus wij kopen ze altijd uit de vriezer en als ze ontdooit zijn dan is snel werken een mooi streven.

Na 20 minuten op de pizzasteen is dit het resultaat. Je zal zien dat niet elk taartje het overleeft heeft. De zachte blauwe bessen saus is dan op de pizzasteen terecht gekomen. Maak je geen zorgen. De pizzasteen borstel je schoon en leg je de volgende keer andersom zodat ie schoon gebrand wordt.

Dit zijn onze blauwe bessen taartjes. Je serveert ze met poedersuiker of een flinke klodder slagroom. Ga jij deze taartjes maken laat het dan hieronder weten in de reacties. Of beter! Maak een foto en plaats deze op Instagram. Tag @bbqhelden zodat we kunnen zien wat je hebt gemaakt.

Ingrediënten

 • 300 gram blauwe bessen
 • 4 el suiker
 • 2 el vanille suiker
 • 4 afgestreken el maizena
 • Sap van een halve citroen
 • Een snufje zout
 • 8 plakjes bladerdeeg
 • een beetje bloem
 • roomboter
 • 1 ei
 • Suiker
Beer in a Box

Beer pairing

Donker & Elegant

Van dubbel, Amber, Bock, Quadrupel tot Barleywine.

Bereiding

 1. Laat de plakken bladerdeeg iets ontdooien.
 2. Mix in een kom de blauwe bessen, beide suikers, maizena, citroensap en het zout. Roer dit goed door en zet het even apart.
 3. Bereid een barbecue voor met een indirecte temperatuur van 200ºC en plaats een pizzasteen.
 4. Snij stukjes bakpapier van ongeveer 15 x 15 cm en bestrooi deze met een beetje bloem. Leg op elk vel een plakje bladerdeeg.
 5. Verdeel de blauwe bessen over de plakken bladerdeeg en hou de randen vrij. Vouw de randen zodat er een bakje ontstaat. Maak de hoekjes een beetje nat zodat ze beter blijven plakken. Leg op elk stapeltje blauwe bessen een klein klontje boter.
 6. Kluts het ei en bestrijk hiermee de randen van de taartjes. Strooi daar wat suiker over.
 7. Schuif de taartjes van het bakpapier op de pizzasteen. Lukt dit niet dan mag het bakpapier eronder blijven.
 8. Sluit het deksel en bak de taartjes in ongeveer een kwartier tot 20 minuten tot het deeg goudbruin is en de blauwe bessen geknapt zijn. Serveer ze warm met poedersuiker en slagroom.

Gearchiveerd onder:

, , , , , ,

Sommige links in dit bericht zijn affiliate links. Als je erop klikt om een ​​aankoop te doen, verdienen wij een commissie zonder extra kosten voor jou.

Like, deel of laat een reactie achter

BBQ-heldenDeze BBQ-Helden zijn Harco en Erik. En wij gaan ervoor zorgen dat jij met meer zelfvertrouwen achter de barbecue staat.

Meer over ons

Vuur en Rook