In English

Bloemkoolsteaks met kaas en spek

In samenwerking met

Bloemkoolsteaks met kaas en spek

Bloemkool kan je niet alleen koken, maar ook roken en grillen. Wij hebben dit keer bloemkool gegrild als steak. Een geweldige manier om eens wat anders te doen met bloemkool. Zonder de spek is het een goed vegetarisch gerecht en met maak je zelfs de hardnekkigste carnivoor blij.

Van 1 bloemkool kan je 2 knappe steaks snijden. De rest van de bloemkool valt dan uit elkaar omdat er geen stam meer aanzit. Deze losse bloemkoolroosjes gooien we niet weg maar grillen we los op (of in) een groente rooster. We smeren ze aan één kant in met olijfolie en honig voordat ze de barbecue op gaan.

De andere kant smeer je in als ze op het rooster liggen. Daarna is het een kwestie van wachten tot de onderkant een knap kleurtje krijgt. En zwart is niet mooi. Dit soort gerechten zijn perfect voor de Kamado Joe Junior. Met een roosterdiameter van 34 cm lekker klein maar groot genoeg voor kleinere gerechten.

Na het omdraaien bestrooi je de steaks met kaas en uitgebakken spekjes. Je mag elke kaas gebruiken die je wil als het maar lekker smelt. Wij gebruiken in dit geval Gruyere om het smelten en de licht zoute smaak. De rest van de zout zit in de uitgebakken spek. Hou je de bloemkoolsteaks vegetarisch dan kan je een zoutere kaas gebruiken zoals Pecorino of Parmezaan.

Na ongeveer 2 x 10 minuten heb je 2 prachtige bloemkoolsteaks. Deze zijn beetgaar maar als je ze iets zachter wil hebben dan laat je ze gewoon even wat langer liggen.

Als jij deze bloemkoolsteaks gaat proberen laat dat dan weten in de reacties hieronder. Of beter! Maak een foto en plaats deze op Instagram. Tag @bbqhelden en @kamadojoe zodat we kunnen zien wat je hebt gemaakt.

Ingrediënten

 • 1 bloemkool
 • 2 el olijfolie
 • 2 el honing
 • Geraspte Gruyere kaas
 • chiliflakes
 • Uitgebakken spek
Beer in a Box Beer in a Box

Beer pairing

Blond & Krachtig

Verwacht Licht Blond, Donker Blond, Beetje Blond, Zwaar Blond maar ook Tripels.

Bereiding

 1. Verwijder de buitenste bladeren van de bloemkool en snij de onderkant recht zodat de bloemkool rechtop kan staan.
 2. Snij de bloemkool doormidden en snij dan een plak van ongeveer 2 cm dik van elk deel. Breek de andere stukken in roosjes.
 3. Maak een mix de olijfolie en de honing en smeer daar de bloemkool steaks aan 1 kant mee in.
 4. Bereid een barbecue voor met een directe temperatuur van ongeveer 180 C. Leg de steaks op het rooster met de ingesmeerde kant naar beneden. Smeer dan de andere kant in en sluit het deksel.
 5. Gril de bloemkoolsteak tot de onderkant een mooi gril kleurtje krijgt zonder verbrand te zijn. Draai dan de steaks om.
 6. Bestrooi de steaks met de kaas, chiliflakes en de uitgebakken spek en laat ze liggen tot de bloemkool beetgaar is en de kaas gesmolten.

Gearchiveerd onder:

, ,

Sommige links in dit bericht zijn affiliate links. Als je erop klikt om een ​​aankoop te doen, verdienen wij een commissie zonder extra kosten voor jou.

Like, deel of laat een reactie achter

BBQ-heldenDeze BBQ-Helden zijn Harco en Erik. En wij gaan jou helpen om jouw barbecue tot een smakelijk en compleet feestje te maken.

Meer over de BBQ-Helden.

Vuur en Rook