Borrelkip

Borrelkip

Zoals de naam al doet vermoeden, is dit een ideaal borrelhapje. Het is weer eens wat anders dan de vertrouwde kaas en worst of de bitterbal. En het voordeel ten opzichte van de kippenvleugel is dat jouw gasten niet (per ongeluk) hun vette vingers aan de bank afvegen.

kale-kippendijen-met-rub-en-sausSnijd de kip in mooie hapklare brokken, in de praktijk betekent dat je de kippendij in 4 a 5 stukken snijdt.

kippendijen-in-bbq-helden-dry-rubDe gesneden kip doe je in een schaal en bestrooi je met de rub. De kruiden meng je goed met de kip en dan gaat de schaal een paar uurtjes de koelkast in.

borrelkip-op-flexibele-spiesRijg de kip op een spies. Wij gebruiken een flexibele spies. Er kan lekker veel op en je vouwt hem in elke vorm op de kleinste barbecue.

kippendijen-spies-indirect-op-de-barbecueBereid de bbq voor voor een indirecte bereiding van de kip en zorg voor een keteltemperatuur van 120-150°C. Het eerste half uur lekker laten liggen.

kippendijenspies-insmeren-met-dutch-bbq-crew-mustard-sauceNu is het tijd voor de saus, beide kanten smeer je in. Ook nu gewoon weer een half uurtje de tijd geven. Check na dit 2e half uur even de kerntemperatuur, maar het kan sowieso geen kwaad om nog een keertje beide kanten in te smeren en ‘m nog eens een half uur terug te leggen.

borrelkip

Is de kerntemperatuur van 75°C bereikt, dan is de kip klaar. Je kan natuurlijk je best doen om het een beetje mooi op te maken, maar wij denken dat een bord met wat tandenstokers prima is. Heel lang zal de kip er niet op liggen.

Ingrediënten

 • Voldoende kippendijen, dat ligt aan het aantal gasten en meestal weet je heel goed wat ze op zo’n avondje wegwerken
 • Je favoriete dry-rub. Wij gebruiken hier onze eigen BBQ-Helden Rub voor Kip
 • Je favoriete BBQ saus wij nemen de Carolina Mustard Sauce van The Dutch BBQ-Crew

Bereiding

 1. Snijd de kippendij in 1-haps formaat stukken
 2. Bestrooi de stukken met de dry-rub en laat dit afgedekt minstens 3 kwartier intrekken in de koelkast
 3. Bereid de bbq voor voor een indirecte bereiding van de kip en zorg voor een keteltemperatuur van 120 – 150 graden
 4. Rijg de kip op een spies
 5. Leg de spiesen of spies aan de koele kant van de barbecue en sluit het deksel
 6. Smeer na een half uur het vlees in met de barbecuesaus en sluit het deksel weer een half uur.
 7. Check de kerntemperatuur. Is de 75°C bereikt dan smeer je het vlees nog 1 keer in en leg je de spies even kort om en om boven de hete kant
 8. Haal het vlees van de spies en klaar. Serveer met cocktailprikkers en een glas bier

Gearchiveerd onder:

, ,

Sommige links in dit bericht zijn affiliate links. Als je erop klikt om een ​​aankoop te doen, verdienen wij een commissie zonder extra kosten voor jou.

Like, deel of laat een reactie achter

BBQ-heldenDeze BBQ-Helden zijn Harco en Erik. En wij gaan jou helpen om jouw barbecue tot een smakelijk en compleet feestje te maken.

Meer over de BBQ-Helden.

Vuur en Rook