Boter citroen aardappeltjes

Wij zijn gek op geroosterde aardappeltjes. Wie niet? Deze geweldige frisse en zoute aardappeltjes passen komende zomer geweldig als sidedish op de tuintafel.

Natuurlijk kan je deze heerlijke aardappeltjes ook op het gasfornuis maken. Maar als je toch lekker in de tuin aan de gang bent dan zet je de pan lekker op de barbecue. Wij gebruiken een gietijzeren skillet omdat deze de hitte zo goed vasthoudt waardoor de aardappeltjes mooi geroosterd worden.

Als de aardappeltjes naar je zin zijn dan schuif je de skillet naar de indirecte kant zodat ze lekker warm blijven.

Deze aardappeltjes zet je als sidedish naast een heleboel anders lekkers maar ze passen vooral goed bij andere Griekse gerechten.

Dry rubs bestellen

Ingrediënten

  • 750 gram geschilde aardappelen
  • 150 gram boter
  • sap van 1 citroen
  • 1 el oregano
  • zout en peper
  • 1 el verse peterselie

Bereiding

  1. Schil de aardappels en snij ze in gelijke kleine stukken. Kook ze voor 10 minuten tot ze nog net niet eetbaar zijn. Giet het water af en laat ze zo staan zonder deksel zodat het vocht kan verdampen.
  2. Zet een pan op het vuur en leg de boter erin. Als de boter gesmolten is dan mag het citroensap en de oregano erbij.
  3. Gooi de aardappeltjes erbij en roer alles goed door. Laat ze daarna met rust tot de onderkant mooi geroosterd zijn.
  4. Roer ze dan nog een keer door en laat ze weer liggen tot ook de andere kanten naar je zin zijn.
  5. Bestrooi de aardappeltjes met zout en peper en verse peterselie.

Gearchiveerd onder:

,

Sommige links in dit bericht zijn affiliate links. Als je erop klikt om een ​​aankoop te doen, verdienen wij een commissie zonder extra kosten voor jou.

Like, deel of laat een reactie achter

BBQ-heldenDeze BBQ-Helden zijn Erik en Harco. BBQ-bloggers van het jaar 2019 en wij gaan jou helpen om jouw barbecue tot een smakelijk en compleet feestje te maken.

Meer over de BBQ-Helden.

Vuur en Rook

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief