Braadslee met appel, aardappel en worst

In samenwerking met

Braadslee met appel, aardappel en worst

Nu de appels vers van de boom komen hebben wij het perfecte herfstrecept. Gooi ze in een braadslee met wat gekookte aardappels, ui en worst en je hebt het makkelijkste recept voor deze herfstmaanden.

Dit is een recept dat je in de ochtend al kunt voorbereiden door de aardappels vast een kwartiertje voor te koken. Dan gooi je deze ’s avonds met de rest van de ingredienten in een braadslede in de barbecue. Probeer de aardappelen net zo zacht, of hard, te krijgen als de appels? Dan zijn ze op de barbecue tegelijk klaar.

Wij gebruiken de Masterbuilt smoker omdat we de worsten dan meteen een lekker rooksmaakje kunnen geven. Dit zijn trouwens varkensworsten omdat varkensvlees en appels gewoon heel lekker samen gaan. Ben je meer van de runder braadworst dan moet je dat natuurlijk helemaal zelf weten.

Als alles op de barbecue ligt dan maken we alvast de saus waar we alles in gaan afbakken. De saus maken we van lemon curd en mosterd. Dat geeft een friszure saus die gaat karameliseren om de aardappels en appels.

Als de worsten en alles in de braadslede een half uur heeft gerookt dan gaat de saus erbij. Dat husselen we lekker door elkaar zodat alles een laagje krijgt.

De gerookte worsten gaan er ook bij en dan bestrooien we alles met verse tijm en rozemarijn. We zetten de Masterbuilt op 200ºC en bakken alles lekker door.

Na een uur heb je een hele braadslede vol met lekkers. Zet er een pan zuurkool naast en je hebt het perfecte herfstgerecht. Ga jij deze appels en aardappels ook maken laat ons dat dan weten in een reactie hieronder. Of beter! Maak een foto en plaats deze op Instagram. Tag @bbqhelden en @masterbuilteu zodat we kunnen zien hoe het er uitziet.

Ingrediënten

 • Varkens braadworst
 • 6 tot 8 aardappels
 • 3 goudreinet appels
 • 2 witte zoete uien
 • 2 teentjes knoflook
 • 2 el olijfolie
 • Peper en zout
 • Verse tijm en rozemarijn

Voor de saus

 • 150 gram lemon curd
 • 20 ml appelazijn
 • 1 flinke el scherpe mosterd
 • 2 el olijfolie
Beer in a Box Beer in a Box

BBQ-Helden Box

Intens & Uitdagend

Alle Porter varianten en (Russion Imperial) Stouts.

Bereiding

 1. Schil de aardappels en snij ze in stukken zo groot als de kwarten appel die je straks gaat snijden. Kook de aardappels 10 tot 15 minuten tot ze ongeveer net zo hard zijn als de appels. Laat ze vervolgens afkoelen.
 2. Schil de appels en de uien. Snij de appels in kwarten en snij de ui in kwarten terwijl je de kop intact houdt. Zo valt de ui niet uit elkaar.
 3. Schil de teentjes knoflook en plet ze met de zijkant van je koksmes.
 4. Gooi alles in een braadslede en giet de olijfolie overheen. Roer alles door elkaar en bestrooi met een klein beetje peper en zout.
 5. Bereid een barbecue voor met een indirecte temperatuur van 150ºC en wat rookhout. Zet de braadslede op het rooster en de worsten ernaast. Sluit het deksel en ga de saus maken.
 6. Mix alle ingrediënten voor de saus door elkaar en roer goed door.
 7. Na een half uur roken giet je de saus over de appels en aardappelen en roer je alles door elkaar zodat er een mooi plakkerig laagje opzit. Gooi de worsten in de braadslede en bestrooi alles met tijm en rozemarijn.
 8. Bak nu alles een half uur door op 200ºC tot de aardappels goudbruin zijn en de appels en ui zacht.

Gearchiveerd onder:

, , ,

Sommige links in dit bericht zijn affiliate links. Als je erop klikt om een ​​aankoop te doen, verdienen wij een commissie zonder extra kosten voor jou.

Like, deel of laat een reactie achter

BBQ-heldenDeze BBQ-Helden zijn Harco en Erik. En wij gaan ervoor zorgen dat jij met meer zelfvertrouwen achter de barbecue staat.

Meer over ons

Vuur en Rook