Broodje gegrilde garnalen

Broodje gegrilde garnalen

Je kent waarschijnlijk al de BLT. Bacon, Lettuce and Tomato. Vandaag maken we een SLT. Shrimp, Lettuce and Tomato. We gebruiken hiervoor 20 flinke tijger garnalen. Gepeld als je ze kan vinden en anders moet je zelf nog even aan de gang. Dat is niet zo heel moeilijk hoor.

Normaal marineer je gamba’s maar deze gaan we bestrooien met een dry rub. Dit is een broodje die je kan delen met een paar man op een mooie zomerdag.

De kappertjes mayonaise die je gaat maken kan nog heel makkelijk aangepast worden. Je kan het wat minder vet maken door de mayonaise te vervangen door Griekse yoghurt. Ook kan je er nog een beetje limoensap aan toevoegen om het wat frisser te maken. Of je snijdt er een pepertje doorheen voor wat extra pit. Je kan de spread helemaal aanpassen naar je eigen smaak.

Rijg de gamba’s aan platte spiesen. Anders draaien de gamba’s niet mee bij het omdraaien van de spiesen. Zorg daarna voor 2 zones in de barbecue zodat je de gamba’s aan de koelere kant kan leggen mocht het te hard gaan. Een deksel op de barbecue is niet nodig. We gaan grillen.

Draai de spiesen regelmatig zodat de gamba’s gelijkmatig garen zonder zwart te worden. Als het vlees niet meer doorzichtig is dan zijn de gamba’s klaar. Haal ze er dan ook zsm vanaf anders zouden ze alleen maar droog worden.

Snij ondertussen vast de sla en de tomaat zodat je het broodje meteen kunt beleggen en serveren zonder dat de gamba’s koud worden.

De gegrilde gamba’s gaan als laatste op het broodje. Het is een beetje passen maar ze moeten er allemaal op. En dan heb je een heerlijk fris broodje met prachtige gegrilde gamba’s.

Ingrediënten

  • 20 flinke gepelde gamba’s
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 theelepel knoflookpoeder
  • 1 theelepel pimenton
  • 1 theelepel gedroogde basilicum
  • 1 theelepel gedroogde oregano
  • 1 theelepel komijn
  • 1 theelepel uienpoeder
  • Klein beetje zwarte peper en zout
  • Snufje Chipottlepoeder (echt een klein beetje maar)
  • 3 eetlepels mayonaise
  • 2 augurken gesnipperd
  • 1 eetlepel kappertjes gehakt
  • 1/2 flinke rode ui gesnipperd
  • Peper en zout
  • 1 Ciabatta of een mooi stokbrood
  • 1 grote tomaat
  • Ijsbergsla

Bereiding

  1. Meng alle onderdelen voor de dry rub goed door elkaar.
  2. Rijg de Gamba’s aan platte spiesen en smeer beide zijden in met wat olijfolie. Bestrooi ze daarna met de dryrub.
  3. Laat de dryrub gekoeld intrekken terwijl je de barbecue aansteekt. Zorg voor een keteltemperatuur rond de 230 graden.
  4. Maak ondertussen de saus door de stukjes augurk, kappertjes en ui te mengen met de mayonaise.
  5. Gril de gamba’s aan beide zijden tot het vlees net niet meer doorzichtig is.
  6. Snij de ciabatta door midden en snij de ijsbergsla in dunne sliertjes en de tomaat in dunne plakken.
  7. Beleg de ciabatta met de saus daarna de ijsbergsla, de tomaat en daarna de gamba’s. Serveer meteen zolang ze nog warm zijn.

Gearchiveerd onder:

,

Sommige links in dit bericht zijn affiliate links. Als je erop klikt om een ​​aankoop te doen, verdienen wij een commissie zonder extra kosten voor jou.

Like, deel of laat een reactie achter

BBQ-heldenDeze BBQ-Helden zijn Harco en Erik. En wij gaan ervoor zorgen dat jij met meer zelfvertrouwen achter de barbecue staat.

Meer over ons

Vuur en Rook