Broodje gegrilde kip met paprika en sriracha-honing saus

Deel:


Je hoeft niet altijd uitgebreid te barbecueën. Soms wil je gewoon een snack tussendoor zonder dat je uren in de keuken hoeft te staan om alles voor te bereiden. Dan is een broodje gegrilde kip wat je zoekt.

Deze broodjes maak je, afgezien van het marineren en het aansteken van de barbecue, in een half uur. Dat is snel zat toch?

De sriracha-honing saus is het geheime ingrediënt. En maakt het broodje lekker heet.

kipfiletOmdat we deze kipfilets willen grillen zijn hele kipfilets te dik. Ze zouden te lang verhit moeten worden zodat ze echt niet meer sappig zijn. Daarom gaan we ze vlinderen.

gevlinderde-kipfiletBij vlinderen snij je de kipfilet bijna helemaal op zodat je ze open kan klappen. Zo verdubbel je het oppervlak en is de filet overal dun genoeg.

kip-in-de-balsamico-marinadeDat grotere oppervlak is ook mooi meegenomen tijdens het marineren. Zo kan de filet meer smaak opnemen.

gegrilde-kipDe kipfilets hoeven maar een paar minuten om en om gegrild te worden. Pas op dat je ze niet te lang laat liggen want dan worden ze gortdroog. Meet ze zo nu en dan om te kijken wat de kerntemperatuur is.

gegrilde-ciabattaAls je toch een hete barbecue hebt dan kan je ook snel even de ciabatta’s door midden snijden en grillen.

Broodje-kip-met-gegrilde-paprikaDe kipfilets, samen met de gegrilde paprika, spek en de sriracha-honing saus maken het broodje af.

Ingrediënten

  • 1 grote of 2 kleine ciabatta’s
  • 2 kipfilets
  • 2 eetlepels balsamico azijn
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 1 theelepel bruine suiker
  • peper en zout
  • 1 rode paprika
  • 4 plakjes ontbijtspek
  • 2 eetlepels honing
  • 2 theelepels Worcestershire saus
  • 1 eetlepel hete saus, wij gebruiken sriracha

Bereiding

  1. Snij de kipfilet open aan 1 kant open maar niet helemaal doormidden en klap hem open. Dit noemen ze vlinderen. Zo krijg je een dunnere kipfilet die straks sneller gaar is als we hem gaan grillen.
  2. Neem een ziplockzak en doe daar de kipfilets in samen met de balsamicoazijn, olijfolie en de bruine suiker. Masseer de marinade goed in de kipfilet en laat de zak minstens 3 uur in de koelkast liggen.
  3. Doe de honing, Worcestershire saus en de sriracha in een steelpannetje en verhit tot de gewenste dikte. Let op dat de saus nog iets dikker word als de saus afkoelt.
  4. Zorg op de barbecue voor een directe verhitting met een gemiddelde hitte. Een keteltemperatuur van 200°C is mooi.
  5. Leg alvast de paprika in zijn geheel op de barbecue en gril deze rondom zwart. Zwart? Ja helemaal zwart.
  6. Haal de paprika van de barbecue en doe deze een half uur in een afsluitbare plastic zak. De stoom zal ervoor zorgen dat het zwarte velletje loskomt van de paprika en daardoor makkelijk te verwijderen is.
  7. Bak de plakken ontbijtspek in een koekenpan tot ze goudbruin zijn en leg ze daarna tussen een paar vellen keukenpapier.
  8. Haal het velletje van de paprika en snij de paprika in repen van 1 cm breed
  9. Haal de kip uit de marinade en dep de de filets droog met keukenpapier. Smeer ze in met een beetje olijfolie en leg ze op de barbecue.
  10. Keer de kip regelmatig en gaar tot een kerntemperatuur van 70°C
  11. Snij de Ciabatta doormidden en gril de snijkant.
  12. Beleg het brood met de kip, de paprika, de spek en de saus. Serveer meteen.


Deel, like of reageer op Broodje gegrilde kip met paprika en sriracha-honing saus via Facebook

Top