In English

Broodje gegrilde rosbief

Dit broodje met gegrilde rosbief is zo makkelijk dat iedereen er van zal genieten. Het begint met een perfect gegrilde rosbief en een goed broodje. Alles wat we er daarna nog opgooien is er om het broodje gewoon nog lekkerder te maken.

1 van die dingen is zoet/zure wortel. Snij een paar wortels in dunne reepjes en gooi er wat azijn, water, zout en suiker bij. Zo simpel is het. Daarna laat je het gewoon een paar uur tot een paar dagen staan. Ze worden alleen maar lekkerder.

Wil je de wortel wat zachter, en dus minder knapperig, dan kook je eerst de water en azijn en giet je die hete vloeistof bij de wortel.

Dit is dus een kilo rosbief. Die smeren we in met een beetje mosterd en daarna strooien we een goeie laag van de dry rub er overheen. De mosterd zorgt ervoor dat de dryrub lekker blijft plakken en aan het eind heb je een geweldige korst van kruiden.

Deze rosbief gooiden we op een ketelbarbecue met de briketten aan beide zijden maar niet onder het vlees zelf. De rosbief gaat de barbecue op met een kernthermometer. Zonder thermometer ben je gewoon aan het gokken hoe gaar het vlees is.

Dit is de BlueDot van Thermoworks. De goedkoopste oplossing voor een goeie kernthermometer met bluetooth zodat je vanaf je telefoon kunt zien hoever het vlees is.

Bij 50°C halen we de rosbief van de barbecue. Dan gaart het vlees nog even door zodat we uiteindelijk uitkomen op een kerntemperatuur van ongeveer 55°C. Dit gebeurt alleen met de dikkere stukken vlees zoals deze rosbief.

Dunnere steaks garen hooguit 1 of 2 graden door. Na het bereiden van veel verschillende stukken vlees begin je hier een beetje gevoel voor te krijgen.

Deze rosbief is nog net medium rare. Je ziet dat er een rand van een paar centimeter rond het midden zit dat iets grijzer is. Als we het vlees iets eerder van de barbecue hadden getrokken dan had ie waarschijnlijk perfect geweest. Het blijft een heerlijk stuk vlees hoor.

Je ziet wel weer een donker roze rand buitenom. Dat is een rookring.Zelfs met goeie briketten kan je dus een mooie rookring krijgen, en proeven.

Zo hoort een lekker broodje te zijn. Een paar dikke plakken vlees. Net een beetje teveel saus en wat groenten. De schilder die bij de buren bezig was heeft er eentje opgepeuzeld en die was er heel blij mee. Nou zijn we benieuwd wat jij er van vindt.

Ingrediënten

  • 1 kilo rosbief
  • mosterd
  • Een paar broodjes

Voor de zoet/zure wortel

  • 500 gram wortel
  • 50ml water
  • 50ml appelcider azijn
  • ½ tl zout
  • ½ el suiker

Voor de sriracha mayonaise

  • 4 el mayonaise
  • 2 el sriracha
  • 1 el honing

Voor de dryrub

  • 2 tl grof zout
  • 1 tl paprikapoeder
  • 1 tl versgemalen zwarte peper
  • 1 tl uienpoeder
  • 1 tl knoflookgranulaat
  • 1 tl oregano
  • ½ tl chipottle
Beer in a Box Beer in a Box

Beer pairing

Verwacht Licht Blond, Donker Blond, Beetje Blond, Zwaar Blond maar ook Tripels.

Bereiding

  1. Snij de wortels in dunne plakken en stop ze in een potje. Meng water en appelcider azijn in een gelijke verhouding en gooi daar de suiker en zout bij. Roer dit door tot de suiker en zout opgelost zijn. Giet dit bij de wortels en laat dit een paar uur tot een paar dagen staan.
  2. Meng de ingredienten voor de dry rub. Smeer wat mosterd over de rosbief en strooi dan een egale laag dry rub over de mosterd. laat dit gekoeld staan terwijl je de barbecue voorbereidt.
  3. We gaan voor een indirecte bereiding met een keteltemperatuur van 140 tot 150°C.
  4. Leg de rosbief aan de koelere kant van de barbecue en sluit het deksel. We garen het vlees tot een kerntemperatuur van 50°C. Dan laat je het vlees 15 tot 20 minuten rusten.
  5. Ondertussen maak je de sriracha mayonaise door de ingredienten te mengen.
  6. Snij het broodje open, Smeer een goeie klodder sriracha mayonaise op het broodje. Daarna gaan er 2 plakken rosbief op en een paar zoet/zure wortel.

Gearchiveerd onder:

, ,

Sommige links in dit bericht zijn affiliate links. Als je erop klikt om een ​​aankoop te doen, verdienen wij een commissie zonder extra kosten voor jou.

Like, deel of laat een reactie achter

BBQ-heldenDeze BBQ-Helden zijn Erik en Harco. BBQ-bloggers van het jaar 2019 en wij gaan jou helpen om jouw barbecue tot een smakelijk en compleet feestje te maken.

Meer over de BBQ-Helden.

Vuur en Rook

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief