Broodje gehakt met kaas en gegrilde groente

In samenwerking met

Broodje gehakt met kaas en gegrilde groente

In Amerika kennen ze de loose meat sandwich. Het is de makkelijkste manier om een smakelijk broodje vlees te maken. Wij maakten een broodje gehakt met gegrilde groenten en kaas. Iedereen gaat dit broodje lekker vinden.

Wij zouden gaan stoeien met de Grillrost grilplaat voor een paar recepten en moesten ook nog lunchen. Dat was snel geregeld. De grillplaat was snel opgewarmd en de supermarkt was dichtbij.

De basis van een broodje gehakt is natuurlijk gehakt. In dit geval hadden we alleen maar mager gehakt dus hebben we er ook wat blokjes salami doorheen gegooid. Dat was een gouden zet. De salami gaf dat extra beetje vet dat we nodig hadden en de smaak werd er ook nog eens beter van. Kan jij aan gewoon gehakt komen dan zouden we de salami zeker niet overslaan.

Aan de andere kant van de grillplaat hadden we de groenten lekker gegrild tot ze wat zachter waren. Wij namen paprika, ui en courgette. Jij mag natuurlijk pakken wat je lekker vindt. Misschien sla je de groenten wel helemaal over. Wel jammer maar dat moet je zelf weten.

De grillplaat heeft verschillende hittezones waar je goed gebruik van kunt maken. Wij roosteren een paar witte bolletjes aan de koelere kant van de plaat. Zo hoef je niet zo bang te zijn dat ze snel verbranden.

Om het allemaal nog lekkerder te maken gooien we een laag kaas over het gehakt. Niemand heeft gezegd dat het een gezond broodje zou worden toch? Neem wel kaas die lekker smelt. De hitte komt namelijk alleen van onder en het gehakt zorgt voor een beetje isolatie.

Als de kaas ook maar een beetje gesmolten is dan scheppen we die door het gehakt. De kaas dat de plaat raakt krijgt van die heerlijke gegrilde randjes. Dit broodje wordt zó lekker.

Dit broodje verdient niet de schoonheidsprijs maar hij is wel gruwelijk lekker. Ga jij dit broodje gehakt ook maken, laat dat dan weten in de reacties hieronder. Of beter! Maak een foto en plaats deze op Instagram. Tag @bbqhelden en @Grillrost_com zodat we kunnen zien wat je hebt gemaakt.

Ingrediënten

 • 500 gram gehakt
 • 100 gram salami
 • 1 rode paprika
 • 1 groene paprika
 • 1 witte ui
 • Halve courgette
 • 6 plakken kaas
 • Bolletjes

Voor de dry rub

Beer in a Box

Beer pairing

Donker & Elegant

Van dubbel, Amber, Bock, Quadrupel tot Barleywine.

Bereiding

 1. Snij de salami, paprika, ui en courgette in kleine blokjes. Mix de ingredienten voor de dry rub.
 2. Warm de grillplaat op en wacht tot deze lekker heet is. Je moet je hand er 3 tot 4 seconden 4 cm boven kunnen houden. Schenk dan wat plantaardige olie op de plaat.
 3. Gooi het gehakt op de plaat en rooster op een andere plek de groenten. Rul het gehakt met twee spatels en strooi tegelijkertijd een flinke eetlepel van de dry rub over het gehakt.
 4. Als het gehakt lekker los en bruin is dan mag de salami en de groenten erbij. Schep alles door elkaar en leg de kaas over het gehakt.
 5. Snij de bolletjes doormidden en rooster ze in een beetje olie op de plaat tot ze goudbruin zijn.
 6. Als de kaas een beetje gesmolten is dan schep je weer alles door elkaar en laat je het nog een minuutje liggen.
 7. Verdeel nu het gehakt over alle bolletjes.

Gearchiveerd onder:

, , , , ,

Sommige links in dit bericht zijn affiliate links. Als je erop klikt om een ​​aankoop te doen, verdienen wij een commissie zonder extra kosten voor jou.

Like, deel of laat een reactie achter

BBQ-heldenDeze BBQ-Helden zijn Harco en Erik. En wij gaan ervoor zorgen dat jij met meer zelfvertrouwen achter de barbecue staat.

Meer over ons

Vuur en Rook